Domačin za N1: Med delom na njivi sem videl črnega panterja (VIDEO)

Svet 11. Nov 202215:03 1 komentar
Črni panter
N1

Domačin iz Apatina je za srbski N1 spregovoril o srečanju s črnim panterjem, ki so ga pred dnevi opazili v Vojvodini v bližini meje s Hrvaško. Kot je povedal, je žival videl 30. oktobra med delom na njivi.

Da je videl črnega panterja, je za srbski N1 potrdil lokalni kmet Petar Sladić. Poudaril je, da ni nobenega dvoma o tem, da je šlo za to žival, saj kot nekdanji lovec dobro pozna anatomijo lokalne divjadi. Dodal je, da je več dni okleval s prijavo na policijo, saj se je bal posmeha domačinov. Za prijavo pa se je nato odločil, ko je od več ljudi izvedel, da so tudi sami na območju Vojvodine videli eksotičnega plenilca.

“S prijateljem sva sadila ječmen. Ko sem s tovornjakom pripeljal seme, sem v nekem trenutku opazil, da je iz goščave prišla žival, ki tam ne bi smela biti. Prijatelj me je vprašal, kaj gledava, jaz pa sem dejal, da veliko mačko. Zelo dobro poznam živali in črni panter se je gibal zelo graciozno. Pri svojem premikanju se ni oziral, ni bežal. Prišel je na sredino njive, pogledal je proti nama in nato odšel. Dolgo sva ga gledala in nisva mogla verjeti. Ni nobenega dvoma o tem, kaj sem videl, če mi kdo verjame ali ne,” je povedal.

Kot smo poročali, je javno podjetje “Vojvodinašume” Petrovaradin v četrtek sporočilo, da so na območju srbske občine Apatin opazili črnega panterja. Opozorili so, da je žival nevarna, občane pa posvarili, naj poskrbijo za svojo varnost in varnost sosedov. Vse, ki bi črnega panterja videli, so še pozvali, naj o tem nemudoma obvestijo pristojno policijsko postajo.

Iz gozdne uprave Apatin so za srbski N1 sicer pojasnili, da so uradno sporočilo podali na zahtevo policije, čeprav njihove službe na terenu živali niso opazile. Prav tako niso opazile nobenih sledi, ki bi nakazovale na panterjevo prisotnost. To so denimo stopinje ali pa kosti živali, ki naj bi jih panter pojedel.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje