Igralka Anne Heche po hudi prometni nesreči umrla

Svet 12. Avg 202221:28 > 13. Avg 2022 09:58
Delite:
Anne Heche
Foto: Mario Anzuoni/REUTERS

Igralka Anne Heche je po hudi prometni nesreči umrla, je po poročanju britanskega Guardiana potrdila igralkina prijateljica Nancy Davis. Heche je v nesreči utrpela hude opekline in je bila v komi, pri življenju so jo ohranjali aparati.

Anne Heche se je minuli petek z avtomobilom zaletela v hišo v losangeleškem predelu Mar Vista. Avtomobil so zajeli plameni, 53-letna igralka pa je utrpela hude opekline.

Tiskovna predstavnica Holly Baird je pojasnila, da so 53-letno Heche razglasili za možgansko mrtvo, s čimer je po zakonodaji ameriške zvezne države Kalifornija tudi uradno preminula. Njeno telo medtem ostaja priklopljeno na aparate zaradi darovanja organov.

Že v četrtek so njena družina in prijatelji v izjavi zapisali, da upanja, da igralka nesrečo preživi, ni več. “Anne je imela veliko srce in se je vseh, ki jih je srečala, dotaknila s svojim radodarnim duhom,” so zapisali. “Še bolj kot njen izredni talent je kot svoje življenjsko poslanstvo videla širjenje prijaznosti in veselja – zlasti v zvezi s spreminjanjem mnenj glede sprejemanja tega, koga ljubiš. Spominjali se je bomo po njeni pogumni odkritosti in močno pogrešali njeno luč.”

Preiskovalci medtem nadaljujejo preiskavo okoliščin tragične prometne nesreče, ki je vodila v smrt Heche. Ta se je minuli petek z avtomobilom zaletela v hišo v losangeleškem predelu Mar Vista. Avtomobil so zajeli plameni, 53-letna igralka pa je utrpela hude opekline.

Tiskovni predstavnik policije je v četrtek razkril, da so prvi testi pokazali vsebnost prepovedanih substanc v njenem telesu. Bodo pa z nadaljnjimi testi ugotavljali, kako je na toksikološko analizo vplivala prisotnost zdravil, ki jih je prejela v bolnišnici. Rezultati drugega testa bi lahko bili znani v 30 do 90 dneh, navaja dpa.

Anne Heche je znana po vlogah v filmih Six Days, Seven Nights, Donnie Brasco in eni od priredb filma Psiho. Leta 1991 je dobila televizijsko nagrado emmy za vlogo v dramski seriji Another World.

Med drugim je bila znana tudi kot zaročenka televizijske voditeljice Ellen DeGeneres, s katero sta bili v razmerju od leta 1997 do leta 2000. DeGeneres je danes na Twitterju zapisala, da gre za žalosten dan. “Otrokom, družini in prijateljem Anne pošiljam vso ljubezen,” je navedla.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar