Italijanska policija v lovu na mafijo zasegla premoženje, vredno 250 milijonov

Svet 26. Jan 202310:58 0 komentarjev
Italijanska policija
Foto: PROFIMEDIA

Italijanska policija je v okviru obsežne operacije proti mafijski združbi 'Ndrangheta aretirala 56 ljudi, osumljenih preprodaje mamil, izsiljevanja, nasilja, korupcije in nezakonitega posedovanja orožja. Obenem je zasegla premoženje v vrednosti 250 milijonov evrov.

V Italiji so v okviru obsežne operacije proti mafijski združbi ‘Ndrangheta aretirali 56 ljudi. Osumljeni so preprodaje mamil, izsiljevanja, nasilja, korupcije in nezakonitega posedovanja orožja.

Osumljenci so ob tem pridobili veliko premoženje, v okviru preiskave pa so med drugim zasegli delnice podjetij, bančne račune in nepremičnine v vrednosti 250 milijonov evrov, so povedali preiskovalci. Člani klanov znotraj ‘Ndranghete naj bi izsiljevali številne podjetnike v več deželah južne Italije, med drugim tudi v Kalabriji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

‘Ndrangheta velja za eno najnevarnejših, najbogatejših in najmočnejših mafijskih združb v Italiji. Obvladovala naj bi velik del svetovne trgovine s kokainom. V zadnjih treh desetletjih se je organizacija vse bolj širila v severno Italijo, kjer med drugim uporablja podjetja za pranje denarja.

Italijanski preiskovalci zadnje čase beležijo uspehe v boju proti mafiji. Policija je pred časom v severnoitalijanski deželi Lombardiji aretirala 49 ljudi zaradi suma, da so člani ‘Ndranghete. Med drugim so bili obtoženi trgovanja z mamili, izsiljevanja in posedovanja orožja.

Prejšnji teden so v Palermu po 30 letih na begu aretirali najbolj iskanega mafijskega šefa v Italiji Mattea Messino Denara, ki je veljal za vodjo Cosa Nostre na Siciliji.

Preberite še: Kdo je mafijec, ki ga je iskala vsa Italija, in kaj vse ima na vesti

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!