Jadranska Copacabana: na vročem jugu vas čaka 13 kilometrov dolga peščena plaža

Magazin 17. Maj 202214:09 1 komentar
Velika plaža
Ulcinj travel

Na jugu Črne gore leži 13 kilometrov dolga plaža – Velika plaža. Gre za eno najdaljših plaž v Evropi in najdaljšo na Jadranu. Zaradi peska in sanjskih pogledov je izredno priljubljena med ljubitelji morja in sonca. Leta 2010 je plažo na seznam najbolj priljubljenih turističnih destinacij uvrstil tudi The New York Times.

Velika plaža leži ob črnogorskem mestecu Ulcinj, zaradi priljubljenosti pa je dobila ime tudi “Ulcinjska Copacabana”. Od mesta je oddaljena le pet kilometrov, zato se številni tja odpravijo peš ali ali z avtom, nato pa tam preživijo ves dan, poroča Dnevnik.hr.

Na Veliki plaži ni potrebe, da svoje mesto zvečer ali zgodaj zjutraj rezervirate z brisačo. Ocenjujejo namreč, da se lahko na tej 13 kilometrov dolgi peščeni lepotici naenkrat zbere kar 150 tisoč ljudi. V pesku naj bi bilo tudi veliko mineralov, zato poležavanju tukaj številni pripisujejo zdravilne lastnosti.

Če pa ne želite ure in ure poležavati na soncu – kar je tudi zdravju nevarno – so na voljo tudi veliki senčniki, v zaledju pa sence daje borov gozdiček.

Zaradi ugodnega poletnega vetra je plaža izredno priljubljena tudi za kajtanje, dopustnikom in domačinom pa je na voljo tudi potapljanje, odbojka, tenis in rokomet. Velika plaža je priljubljena tudi med tistimi, ki imajo radi plitko morje in plavanje do obzorja. Leta 2010 je plažo na seznam najbolj priljubljenih turističnih destinacij uvrstil tudi The New York Times.

Velika plaža
POFIMEDIA

V bližini Velike plaže je za dopustnike na voljo še 20 podobnih plaž. Plaža in mesto Ulcinj ležita blizu izliva reke Bojane v Jadransko morje, ki je hkrati tudi mejna reka med Črno goro in Albanijo. Na drugi strani meji si lahko ogledate tudi zaščitena mokrišča, štirideset kilometrov proti severu pa vas čaka Skadarsko jezero.

Velika plaža
POFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje