Kar v trgovskem centru aretirali šefa zloglasnega mehiškega kartela

Svet 19. Jan 202408:51 0 komentarjev
aretacija mehičana
Foto: @CartelWatchNet/X

V nakupovalnem središču v mehiškem mestu Monterrey so aretirali vodjo zloglasnega kartela Los Ciclones. Njegova skupina je obtožena, da je marca lani ugrabila štiri državljane ZDA in dva od njih ubila.

José Alberto García Vilano, znan tudi kot La Kena ali Ciclon 19, naj bi vodil nasilno celico Los Ciclones, ki je ena izmed frakcij večje kriminalne združbe Gulf.

Policija ga je ujela v nakupovalnem središču v mestu Monterrey, potem ko so informacije o njegovi lokaciji prišle do uradnikov. Na družbenih omrežjih so se pojavili posnetki, kako šef nasilne celice, vklenjen in v spremstvu policistov zapušča trgovsko središče.

Njegova kriminalna združba je obtožena, da je marca lani v obmejnem mestu Matamoros, ki leži neposredno nasproti teksaškega mesta Brownsville, ugrabila štiri Američane, nato pa dva od njih ubila. Američani so se v Mehiko odpravili na cenejše lepotne posege, kar ni nič nenavadnega. So zato veliko bolj nevarni, piše BBC. A še preden naj bi Američani obiskali lepotnega strokovnjaka, so naleteli na združbo Los Ciclones.

Varnostne kamere s parkirišča kažejo, kako so oboroženi člani kriminalne skupine tri nezavestne Američane naložili na poltovornjak. Moškega, ki je bil pri zavesti, so vklenili. V ujetništvu so preživeli štiri dni. V tem času so dva izmed njih ubili. Motiv za napad še vedno ni znan, piše BBC. Mehiške oblasti menijo, da so jih Los Ciclones zamenjali za člane rivalskega kartela. Mesto Matamoros je ujet med sprte frakcije zalivskega kartela Gulf, ki se borijo za nadzor nad tako imenovanimi plazami – potmi za tihotapljenje mamil na sever ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!