Kriminalec Muha še vedno na begu: išče ga več kot 200 policistov

Svet 15. Maj 202410:32 > 20:32 5 komentarjev
zapornik pobeg muha francija
Francoski kriminalec Muha (Foto: PROFIMEDIA)

V Franciji poteka drugi dan iskalne akcije za pobeglim zločincem, ki ga kličejo Muha. V torek mu je s pomočjo kolegov uspelo pobegniti iz zaporniškega kombija. Vozilo s kriminalcem je bilo na poti v zapor, ko so ga nenadoma napadli. V strelskem obračunu sta umrla dva pravosodna policista. Incident je pretresel Francijo.

Več sto francoskih policistov v Normandiji še vedno lovi zapornika, ki je v torek pobegnil iz policijskega kombija. Policijsko vozilo z zločincem je bilo na poti v zapor, ko so ga nenadoma napadli.

30-letni zločinec Mohamed Amra, znan pod imenom Muha, se je vračal s sodne obravnave v Rouenu, ko je v zaporniški kombi nenadoma trčil avtomobil. Po namernem trčenju se je začelo streljanje. “Iz peugeota, ki je trčil v kombi, so izstopili moški s puškami, pridružili pa so se jim tudi drugi oboroženi moški iz audija, ki je verjetno sledil zaporniškemu kombiju,” je včeraj v izjavi za medije dejala pariška državna tožilka Laure Beccuau. Po poročanju medijev naj bi streljali s puškami AK-47, znane tudi pod imenom kalašnikovke.

V napadu sta umrla dva pravosodna policista, še trije so bili ranjeni. Oba ubita pravosodna policista sta imela družini. Eden ženo in dva otroka, drugi pa ženo, ki je v petem mesecu nosečnosti. Za kriminalcem Muho je izginila vsakršna sled, piše BBC.

Na zahtevo francoskih oblasti je mednarodna organizacija kriminalistične policije Interpol danes za Amro izdala tiralico, kar pomeni ukaz za organe pregona po vsem svetu, da določijo njegovo lokacijo in ga aretirajo, poroča AFP. Vir: STA.

Iskalna akcija prvi dan ni odobrila sadov

Že včeraj je policija v iskalno akcijo vključila približno 200 policistov, na več pomembnih cestah je postavila točke za pregled vozil. Kljub temu iskalna akcija še ni obrodila sadov. Edina sled, ki bi bila lahko povezana s pobegom kriminalca, sta dve zapuščeni vozili, ki so ju policisti našli v torek pozno popoldne.

Pobeg zapornika Pobeg zapornika
Pobeg zapornika Muha (Foto: PROFIMEDIA)
Pobeg zapornika Pobeg zapornika
Pobeg zapornika Muha (Foto: PROFIMEDIA)
Pobeg zapornika Pobeg zapornika
Pobeg zapornika Muha (Foto: PROFIMEDIA)

Francoski notranji minister Gerald Darmanin pravi, da so pristojni aktivirali vse razpoložljive enote in sredstva, da bi našli pobeglega zločinca. Muha naj bi bil povezan s tolpo v južnem mestu Marseille. Tamkajšnje tožilstvo ga je tudi obtožilo ugrabitve, ki se je končala s smrtjo. 10. maja je bil Muha spoznan krivega vloma, poroča BBC.

Pariška državna tožilka prestolnice Beccuau je na torkovi novinarski konferenci povedala, da je bil Muha 13-krat obsojen, pri čemer je bila prva obsodba iz oktobra 2009, ko je bil star 15 let.

Po poročanju nekaterih francoskih medijev je Muha že v začetku tega tedna poskušal pobegniti iz zaporniške celice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje