Močan potres: pri Šibeniku so se zatresla tla

Svet 08. Jun 202107:27 > 11:16 0 komentarjev
Šibenik
Antonio Bronic/REUTERS

Minuto pred šesto uro zjutraj so se v Šibeniku na Hrvaškem zatresla tla. Potres je imel magnitudo 4,7. Čutili so ga prebivalci od Senja do Dubrovnika.

Epicenter potresa je bil 13 kilometrov jugovzhodno od Šibenika. Magnituda potresa je bila 4,7, intenzivnost v epicentru pa VI. stopnje po evropski makroseizmični lestvici EMS, je po poročanju N1 Hrvaška sporočila hrvaška seizmološka služba.

Podatkov o škodi za zdaj še ni.

Šibeničani po tresenju zbežali na ulico

Potres na Hrvaškem
Seizmološka služba HR

Potres so čutili prebivalci na območju zadrske in šibeniško-kninske županije. Šibeničani so zaradi tresenja tal zbežali na ulico, a se je večina hitro vrnila v svoje domove, poročajo hrvaški mediji.

Večje število klicev zaznavajo tudi v Centru 112. “Klicalo nas je izjemno veliko ljudi. Ljudje kličejo prestrašeni, sprašujejo nas, kaj se je zgodilo, nekateri so mislili, da je odjeknila eksplozija zaradi glasnega poka, nekateri so zmedeni. Za zdaj ni poročil o večji škodi, imamo podatek, da je v Vrpolju na dvorišču kos stene, ki se je odlomila, padel na avtomobil, vendar nihče ni bil poškodovan,” so po poročanju hrvaškega portala Index povedali v Centru 112.

Potres smo čutili tudi v Sloveniji

Potres pri Šibeniku so čutili tudi posamezni prebivalci Slovenije, so sporočili z Agencije RS za okolje (Arso).

Tla so se zjutraj zatresla v bližini Osilnice. Potres je imel magnitudo 2,7.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!