Moški, ki se je med sojenjem Trumpu pred sodiščem zažgal, je umrl

Svet 20. Apr 202409:24 1 komentar
Moški se je zažgal pred newyorškim sodiščem
Foto: REUTERS/Brendan McDermid

Moški, ki se je kmalu po zaprisegi porote na newyorškem sodišču, kjer se je začelo sojenje Donaldu Trumpu, zažgal, je umrl.

Moški, ki se je zažgal pred sodiščem na Manhattnu, kjer je potekalo sojenje Donaldu Trumpu, je v petek zvečer umrl, je za CNN povedal visoki predstavnik organov pregona.

Vodja oddelka newyorške policije Jeffrey B. Maddrey je pred tem povedal, da je moški stopil v središče parka, ki je neposredno nasproti sodišča. Odprl je svoj nahrbtnik in iz njega vzel letake, ki jih je raztresel po parku, nato pa se je zažgal. V kritičnem stanju je bil prepeljan v center za opekline Cornell Burn Center.

Na newyorškem sodišču se je sicer začelo sojenje proti Trumpu v primeru plačevanja pornografski igralki Stormy Daniels za molk o spolnem odnosu pred predsedniškimi volitvami 2016. Republikanski kandidat za ponovno osvojitev Bele hiše je obtožen ponarejanja poslovnih listin, če bo obsojen – pri čemer mora biti odločitev porote soglasna – pa mu v najslabšem primeru grozi več kot deset let zapora. Danes so na sodišču zaključili z izbiranjem porotnikov, ki so nato tudi zaprisegli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje