Na Kosovu ubili kandidata za župana mesta Peć

Svet 09. Sep 202107:57 > 09:27
Kosovo, policija
Fotografija je simbolična. Arhiv N1

V kosovskem mestu Peć so v sredo zvečer ustrelili in ubili kandidata Demokratske stranke Kosova (DPK) za župana mesta Astrita Ademaja. Poleg njega je bil ubit še nekdanji županski kandidat stranke v mestu Dečani Blerand Kadrijaj. Vzrok streljanja še ni znan, poročajo srbski mediji.

Streljanje se je zgodilo v bližini ekonomske šole v mestu Peć. Po poročanju kosovskih medijev so aretirali osebo, za katero se domneva, da je Ademajev brat, ki naj bi bil v streljanju poškodovan.

Iz stranke DPK so sporočili, da so zaradi dogodka pretreseni, in izrazili sožalje družinama ubitih. Podobno je na Facebooku objavil tudi kosovski notranji minister Xhelal Svecla, ki je ob tem zagotovil, da sta bistvena varnost in dobro počutje državljanov ter da bo policija z vsemi svojimi močmi razrešila primer.

“Takšni primeri oboroženega nasilja se morajo končati. V celoti se zavezujem, da bo imela kosovska policija vsa potrebna sredstva za razjasnitev primera in zagotavljanje varnosti za državljane,” je še zapisal kosovski minister. Potrdil je aretacijo ranjene osebe, vendar ob tem ni razkril njene identitete.