Osemletni deček je šesta smrtna žrtev napada v Wisconsinu

Svet 24. Nov 202107:19 > 11:28 0 komentarjev
Jacson Sparks
Go fund me

Po nedeljskem napadu v ameriški zvezni državi Wisconsin je umrl še osemletni deček, ki se je predbožične parade, kamor je osumljeni napadalec zapeljal z avtomobilom, udeležil skupaj z 12-letnim bratom. V napadu je tako skupno umrlo šest ljudi, osemletnik pa je najmlajša smrtna žrtev.

Napad z avtomobilom, v katerem je voznik avtomobil zapeljal med udeležence predbožične parade v kraju Waukesha v ameriški zvezni državi Wisconsin, je zahteval šesto smrtno žrtev. Za posledicami napada je umrl še osemletni deček Jackson Sparks. Skupno je bilo v napadu poškodovanih 62 ljudi, več pa jih je še vedno v kritičnem stanju.

Deček, ki je za posledicami napada umrl v torek, se je parade udeležil z 12-letnim bratom, ki je bil prav tako med poškodovanimi. Osemletni deček je tako najmlajša smrtna žrtev nedeljskega dogodka – druge osebe, ki so v napadu izgubile življenje, so bile stare 81, 79 in 71 let, dve pa sta bili stari 52 let.

Med poškodovanimi v napadu je bilo tudi 18 otrok. Utrpeli so zlome kosti, odrgnine, nekateri pa tudi resne poškodbe glave.

Osumljenemu napadalcu grozi dosmrtni zapor

Osumljeni napadalec Darrell Brooks mlajši je bil v torek uradno obtožen za pet namernih ubojev v oteževalnih okoliščinah, zaradi česar mu v primeru obsodbe grozi dosmrtni zapor. Obtožnico bodo razširili še s torkovo žrtvijo. Brooks mlajši je med branjem obtožnice na sodišču jokal. Sodišče mu je odmerilo pet milijonov dolarjev varščine, ki je ne bo mogel plačati in bo sodni proces dočakal v zaporu.

Darrell Brooks
Mark Hoffman/REUTERS

Šef policije v Waukeshi, predmestju Milwaukeeja, Dan Thompson je v torek ponovil, da je Brooks mlajši v nedeljo bežal pred policijo s kraja družinskega spora. Z vozilom je pripeljal do ulice, kjer je potekala tradicionalna božična parada, prebil policijsko zaporo, zapeljal med udeležence parade in se ni ustavil. Vozil je v vzorcu cikcaka in zaradi tega zadel še več ljudi, piše britanski BBC. Ujeli so ga pri eni od hiš, kjer je lastnika prosil za telefon, da pokliče prevoz.

Eden od policistov ga je skušal ustaviti z udarjanjem po pokrovu motorja, drugi policist pa je proti njemu trikrat ustrelil, a ga ni zadel.

Wisconsin
Cheney Orr/REUTERS

Brooks mlajši je bil od leta 1999 obtožen najmanj 12 kaznivih dejanj. V nedeljo je bežal pred policijo, ker je bil na prostosti po plačilu 1.000 dolarjev varščine in bi ga nemudoma vrnili v zapor, če bi ga ujeli pri kaznivem dejanju. Na začetku novembra je po prepiru s svojim avtomobilom na bencinski črpalki namerno povozil žensko, ki je končala v bolnišnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!