Peklenski obisk pri zobozdravniku: v petih urah zavrtal v čisto vsak zob

Svet 29. Dec 202319:18 0 komentarjev
Obisk pri zobozdravniku
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi malomarnega zdravljenja se je Američanka po obisku zobozdravnika odločila za tožbo. Na stolu je namreč sedela kar pet ur in pol, njen zobozdravnik pa je v tem času zavrtal v vsakega izmed 28 zob. V tožbi zahteva 50.000 dolarjev (približno 45.300 evrov) odškodnine.

Američanko iz zvezne države Minnesota je obisk pri zobozdravniku leta 2020 popolnoma travmatiziral. V enem samem terminu je namreč zobozdravnik poskušal urediti vse njene zobe.

Kathleen Wilson je na stolu sedela kar pet ur in pol, v tem času pa je zobozdravnik na štirih zobeh zdravil koreninske kanale, na osmih popravil zobne krone, na 20 pa naredil zalivke. Zdaj Američanka trdi, da jo je z obiskom iznakazil, zato je proti njemu vložila tožbo, poroča AP.

V tožbi zatrjuje, da je doktor Kevin Molldrem z malomarnim zdravljenjem julija leta 2020 na njeni čeljusti in zobeh pustil dolgotrajne posledice. Med drugim ga obtožuje, da je prejela nevarno visok odmerek anestezije in prirejanja zdravniške kartoteke, s katerim je poskušal prekriti svoja dejanja.

Drugo mnenje: Pacientka bi lahko ostala brez svojih zob

Pred vložitvijo tožbe se je Wilson obrnila tudi po drugo mnenje, zobozdravnik Avrum Goldstein je njene sume o nevarnih postopkih potrdil. V strokovnem poročilu je zapisal, da je Molldrem ob obisku sicer postavil pravilno diagnozo in da so zdravljenje res potrebovali vsi zobje, a je bil sam postopek izveden neustrezno.

“Bolezen je zahtevala počasno, premišljeno, previdno in zmerno zdravljenje. Zdravljenja v enem obisku ni zagotovil na ustrezen ali učinkovit način,” je ocenil v poročilu. Ob več kot peturnem zdravljenju je Wilson res prejela tudi prevelik odmerek anestezije. Največji dovoljeni odmerek je 490 miligramov, Wilson je prejela skoraj dvakrat toliko, 960 miligramov. To je poskušal zobozdravnik tudi prekriti.

Leta 2022 je morala pacientka zaradi neustreznega postopka na ponovno zdravljenje, ki je trajalo več mesecev. Možno je, da bo zaradi malomarne oskrbe ostala brez vseh svojih zob in bo potrebovala zobne vsadke, je tudi zaključil Goldstein.

Pacientka v tožbi za psihične bolečine, iznakaženost, stiske in neprimerno oskrbo zahteva 50.000 dolarjev (približno 45.300 evrov) odškodnine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!