Peru z največ smrtnimi primeri covidnih bolnikov na število prebivalcev

Koronavirus 01. Jun 202108:53 > 09:34 0 komentarjev
Cepljenje v Peruju
Claudia Morales/REUTERS

Peru je po novem država, v kateri je umrlo največ covidnih bolnikov glede na število prebivalcev. Skupno so v državi potrdili več kot 1,9 milijona okužb z novim koronavirusom.

V Peruju so spremenili metodologijo beleženja smrti oseb s covidom-19, zaradi česar se je skupno število smrti med epidemijo več kot podvojilo. Peru je po novem država, v kateri je v svetovnem merilu umrlo največ covidnih bolnikov glede na število prebivalcev.

Več kot 32-milijonski Peru je ena najbolj prizadetih južnoameriških držav v pandemiji. V državi so do zdaj v evidenco umrlih oseb s covidom-19 uvrščali le osebe, pri katerih so okužbo potrdili s testom. Novi seznam pa vključuje tudi bolnike, pri katerih je velika verjetnost, da so bili okuženi. Število oseb s covidom-19, ki so v Peruju umrle, je tako s 69.342 naraslo na 180.764.

Po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa je v Peruju umrlo več kot 500 covidnih bolnikov na 100.000 prebivalcev, kar je več kot na Madžarskem, kjer so zaznali več kot 300 smrti na 100.000 prebivalcev. Po številu smrti med osebami s covidom-19 v južnoameriški regiji prednjači 211-milijonska Brazilija, kjer je umrlo 450.000 covidnih bolnikov, navaja tiskovna agencija Reuters in dodaja, da je število smrti glede na število prebivalcev v Peruju več kot dvakrat večje kot v Braziliji.

Cepljenje v Peruju
Claudia Morale/REUTERS

Perujsko zdravstvo pod velikim pritiskom

Peru je doslej potrdil več kot 1,9 milijona okužb z novim koronavirusom. Z drugim valom epidemije se država bojuje od decembra lani, 15. aprila pa so po podatkih statističnega portala Worldometer potrdili več kot 13.000 okužb oziroma največ v enem dnevu. V zadnjih mesecih so se pri obravnavi covidnih bolnikov spopadali s pomanjkanjem kisika. V bolnišnicah je trenutno skoraj 12.000 covidnih bolnikov, a se razmere umirjajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!