Po “težkih sto dneh” se Sydney vrača v stare tirnice

Svet 11. Okt 202108:06 > 08:51 0 komentarjev
Sydney
Loren Elliott/REUTERS

Po približno štirih mesecih stroge karantene je avstralsko mesto Sydney dočakalo nekakšno vrnitev v stare tirnice.

V ponedeljek ob polnoči se je Sydney znova prebudil. Po strogem zaprtju mesta, ki se je začelo junija zaradi širjenja koronavirusne različice delta, so se za polno cepljenje ponovno odprli bari in restavracije, knjižnice in telovadnice.

Sydney Sydney
Loren Elliott/REUTERS
Sydney Sydney
Loren Elliott/REUTERS
Sydney Sydney
PROFIMEDIA
Sydney Sydney
PROFIMEDIA

Prebivalci Sydneyja se od danes od svojega doma vnovič lahko oddaljijo za več kot pet kilometrov ter obiščejo prijatelje in sorodnike.

Svoja vrata so odprli tudi frizerski saloni, dolgih vrst zato ni manjkalo.

Sydney
Loren Elliott/REUTERS

Javno življenje se je v največje mesto Avstralije vrnilo po tem, ko je delež polno cepljenih prebivalcev avstralske države Novi Južni Wales dosegel 70 odstotkov, navaja britanski BBC.

“Bilo je težkih sto dni. A trud ljudi v zvezni državi, da so se cepili, nam je omogočil ta čudoviti dan,” je povedal premier Novega Južnega Walesa Dominic Perrottet.

Sydney
Loren Elliott/REUTERS

Prebivalci Novega Južnega Walesa še vedno ne smejo vstopiti v sosednji Queensland, čeprav je tam cepljenih manj prebivalcev, “le” 52 odstotkov starejših od 16 let.

Poleg Sydneyja je zaradi širjenja delte javno življenje ugasnilo tudi v Melbournu in Canberri. Odprtje Canberre je predvideno za petek, Melbourne pa bo v strogi karanteni do konca oktobra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!