Po trčenju na nemški avtocesti dva mrtva, vozniki panično bežali

Črna kronika 30. Avg 202315:54 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Na nemški avtocesti blizu mesta Magdeburg zahodno od Berlina se je v torek zgodila huda prometna nesreča, v kateri je trčilo pet tovornjakov. Umrli sta 2 osebi. Po pisanju nemških medijev sta vladala kaos in zmeda, vozniki pa so bežali s kraja nesreče.

Na avtocesti blizu mesta Magdeburg zahodno od Berlina se je v torek okoli poldneva zgodila huda prometna nesreča, v kateri je trčilo pet tovornjakov. Umrli sta 2 osebi.

Po pisanju nemške agencije dpa, je tovornjak, ki je prevažal nevarno snov, je povzročil verižno trčenje. Kmalu je izbruhnil požar, odjeknilo je tudi več eksplozij. Pristojne službe sprva sploh niso imele informacij, koliko vozil je v nesreči sploh bilo udeleženo, saj intervencijske službe niso mogle do kraja nesreče.

“Goreči predmeti so leteli naokoli in poškodovali več vozil. Zaradi trčenja je prišlo do hitrega razvoja požara in širjenja ognja, sprostile so se tudi številne nevarne snovi,” je v torek zvečer komentirala tiskovna predstavnica policije Tracy Bertram. Po pisanju nemških medijev sta vladala kaos in zmeda, vozniki pa so bežali s kraja nesreče, piše Bild.

Šele 20 ur po nesreči so se nujne službe prebile do kraja nesreče. Še takrat je bila velika nevarnost novih eksplozij. Gasilci so nato iz razbitin izvlekli zogleneli trupli, po prvih podatkih policije je šlo za dva voznika tovornjakov. Njuna identiteta še ni znana. Še eden od voznikov je utrpel lažje poškodbe.

Ogled na kraju nesreče še ni končan, vendar novih smrtnih žrtev ne pričakujemo, saj nobena druga oseba ni bila poškodovana, so še pojasnili na policiji.

Odsek avtoceste je bil zaradi nevarnosti novih eksplozij zaprt v sredo.

PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!