Pod vodo tudi Beograd: kanalizacija ni zmogla požirati vse vode

Svet 06. Jul 202207:48 > 09:14
Delite:
Beograd
Foto: Nova.rs

Ne le ljubljansko, sinočnje vremenske razmere so ponekod ohromile tudi srbsko prestolnico Beograd. Zaradi dežja so bile pod vodo nekatere ceste, večurne zamude so imeli poleti prevoznika Air Serbia. V "jezerih" na beograjskih ulicah so obtičali avtomobili, prav tako so bile zalite nekatere kleti in železniška postaja v Zemunu.

Kot je znano, je Ljubljano včeraj zvečer zajela silovita nevihta, obilne padavine pa so povzročile težave tudi v srbski prestolnici Beograd. Deževalo je približno dve uri in pol, slišati je bilo tudi grmenje, poplavljene so bile nekatere beograjske ulice – kanalizacija očitno ni zmogla požirati vse vode.

O težavah so med drugim poročali iz Novega Beograda, Bežanije in Zemuna. Po poročanju beograjskih medijev je voda zalila kleti zgradb v Novem Beogradu, poplavljena sta bila železniška postaja v Zemunu in nakupovalno središče Enjub. V nekaterih predelih mesta so se v nalivu podrla drevesa.

V nekaterih predelih Beograda so se zaradi močnega neurja naredila “jezera”, nekaj vozil je obstalo v vodi, vozniki pa so se večinoma komaj prebijali po ulicah. Na družbenih omrežjih je zakrožil tudi posnetek avtobusa na liniji 95, ki se poskuša prebiti skozi eno od tovrstnih “jezer”, a neuspešno.

Promet v Beogradu se je precej upočasnil, a o gneči na cestah niso poročali.

Na videoposnetku, ki ga je prek platforme YouTube delilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve, je prikazano, kako so pri reševanju avtomobilov, ki so obstali na poplavljenih cestah, pomagali tudi policisti. Po navedbah ministrstva so na območju Zemuna beograjski gasilci evakuirali več starejših prebivalcev.

Močno deževje je prizadelo tudi nekatere druge kraje po Srbiji, še navaja N1 Beograd.

Zaradi vremenskih razmer so na letališču Nikole Tesle odpovedali današnji let prevoznika Air Serbia od Beograda do Züricha. Prav tako so odpovedali povratni let Zürich–Beograd. Zaradi vremena in onemogočene oskrbe z gorivom so nekateri leti prevoznika Air Serbia na beograjskem letališču (redni in čarterski) včeraj popoldne oziroma zvečer zamujali tudi po več ur.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar