Bosanec zahteval podkupnino: 3.000 evrov in dva kozarca nutelle

Svet 04. Nov 202111:51 > 12:02 1 komentar
BiH tožilec pripor
N1 BiH

V Bosni in Hercegovini se spopadajo z grenko-sladko afero. Policija je prijela strokovnega sodelavca okrožnega tožilstva v Banjaluki Tarika Hadžibegovića, saj je zahteval in tudi prejel tri tisoč evrov podkupnine ter dva kozarca lešnikovega namaza iz Avstrije.

Sarajevska policija je prijela strokovnega sodelavca okrožnega tožilstva v Banjaluki Tarika Hadžibegovića, ki je sprejel podkupnino.

Hadžibegović je od žrtve v zameno za zanjo ugodna procesna dejanja, ki jih je opravljal kot strokovni sodelavec, želel tri tisoč evrov podkupnine in dva kozarca nutelle, saj je, kot poročajo bosanski mediji, žrtev pogosto potovala v Avstrijo. Avstrijski policisti so bili o zadevi obveščeni in so primer predali bosanskim kolegom.

Ti so Hadžibegoviću pripravili zasedo in ga ujeli, ko je vzel označene bankovce za tri tisoč evrov. Včeraj so ga po odredbi tožilstva v Banjaluki prijeli. Sumijo ga kaznivega dejanja sprejemanja daril za nezakonito posredovanje in trgovanje z vplivom. Ker sumijo, da to ni bil edini primer, policisti ne izključujejo širitve preiskave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje