Potapljajoč se avto in dva potnika iz ledenega fjorda rešila plavajoča savna

Svet 02. Feb 202412:22 0 komentarjev
tesla
Foto: zajem zaslona/TIKTOK

Na Norveškem so bili priča nenavadnemu dogodku. V ledeno mrzlem fjordu je pristala tesla z voznikom in sopotnikom, ki sta med potapljanjem splezala na streho avtomobila. Z videa, ki je zakrožil po družbenih omrežjih, je razvidno, da je v tistem trenutku do njiju priplula skupina ljudi na plavajoči savni in ju rešila iz vode. Gre za srečo v nesreči – premražena ponesrečenca sta se lahko nemudoma pogrela v vroči savni.

Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek potapljajoče se tesle, na kateri čepita dva človeka. Iz kočljivega položaja pa ju je rešilo posebno plovilo – plavajoča savna.

“Ko je avto pristal v vodi, sta bili v njem dve osebi,” je na družbenem omrežju X zapisala policija iz Osla. “Iz vode ju je rešila plavajoča savna,” je poročal Guardian.

Z videoposnetkov, ki so zakrožili po družbenih omrežjih, je razvidno, kako avto potone pod vodo ravno v trenutku, ko se do ponesrečencev pripelje plavajoča savna.

“Eden od gostov je pritekel in mi povedal, da je v vodi pristal avtomobil. Pospešil sem s polno hitrostjo v smeri ljudi,” je za norveški dnevnik VG povedal kapitan plovila Nicholay Nordahl. “S pomočjo dveh gostov smo jih izvlekli,” je še dejal.

@solqueen24 Tesla sinking in the Oslo fjord, Norway. The driver explains that he thought the car was in park when he hit the accelerator. Fortunately, it was a sauna boat that rescued them, so they could quickly get some warmth in their bodies. #carsinking #carinwater #tesla #teslasinking #oslofjorden #norway #carro #sinkingcar #saved #saunaboat ♬ original sound – W$M

Avto je pristal v vodi zaradi nepazljivosti voznika, ki je mislil, da je ta v parkirnem načinu, ko je pritisnil na pedal s plinom. “Rešili so nama življenje,” je dejal. Po nesreči so iz vode z vlečnim vozilom izvlekli tudi potopljeni avtomobil.

Plavajoče savne na oselskih fjordih sicer niso posebnost. Na voljo je več plavajočih savn – od stacionarnih do premičnih z motorjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!