Primer Maddie McCann: policija bo ponovno preiskala jezero na Portugalskem

Svet 22. Maj 202317:31 0 komentarjev
Madeleine McCann
PROFIMEDIA

Policija bo v torek začela obsežno preiskavo jezera blizu portugalskega letovišča, od koder je leta 2007 izginila britanska deklica Madeleine McCann. Policija želi najti truplo pogrešane deklice, preiskava pa bi njeno izginotje lahko povezala s 43-letnim Nemcem, ki ga sumijo ugrabitve in umora.

Nemška policija bo v torek začela obsežno preiskavo v primeru Madeleine McCann, ki je kot triletna deklica leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem letovišču.

Potapljači bodo preiskali dno akumulacijskega jezera Arade, ki se nahaja le 20 kilometrov od letovišča Praia da Luz, od koder je Madeleine pred šestnajstimi leti izginila neznano kam.

Nemške oblasti s tem želijo pridobiti sledi ali dokaze, ki bi lahko prinesli nove informacije o tem dolgoletnem primeru. Pri preiskavi bosta sodelovali tako portugalska kot angleška policija.

To bo prva večja tovrstna preiskava po juniju 2014, ko je britanska policija preiskala obsežno območje Praia da Luz, a ni našla konkretnih dokazov.

Območje bodo pristojni preiskovali vsaj dva dni, če bodo našli pomembne dokaze, pa bodo s prečesavanjem nadaljevali, piše britanski Telegraph. Akumulacijsko jezero so potapljači sicer preiskovali že leta 2008, ko so našli plastične trakove in bele nogavičke. Takrat se je preiskava začela po anonimni prijavi, da je bilo dekličino truplo odvrženo v jezero.

Ponovna preiskava je povezana s 43-letnim Nemcem, ki ga sumijo ugrabitve in umora. Gre za Christiana B., ki trenutno prestaja zaporno kazen zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogami, bremeni pa ga tudi sedemletna zaporna kazen zaradi posilstva 72-letne ženske prav v kraju, kjer je leto in pol kasneje izginila britanska deklica.

Osumljenec je med letoma 1995 in 2007 živel na Portugalskem, med drugim nekaj let v hiši, ki je na območju med mestoma Lagos in Praia da Luz. Nemška policija naj bi nekaj namigov, da bi lahko bil vpleten v izginotje Madeleine, dobila že leta 2013, a niso zadostovali za njegovo prijetje.

Nemec sicer velja za prvega uradnega osumljenca v tem primeru. Sprva so bili za osumljenca razglašeni Madeleinini starši Kate in Gerry McCann, ki pa so bili kasneje oprani sumov.

3. maja je minilo 16 let, odkar je bila Madeleine razglašena za pogrešano, njeno izginotje pa velja za eno najbolj odmevnih primerov pogrešanih oseb.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!