Princ William zaradi kraljeve diagnoze pretresen, Harry pri očetu le pol ure

Magazin 14. Feb 202405:20 2 komentarja
Princ William
Foto: PROFIMEDIA

Britanski princ William naj bi bil po poročanju britanskih medijev še vedno pretresen, ker ima njegov oče, kralj Karel III., raka. Čeprav se je prejšnji teden javno zahvalil za sporočila podpore, prestolonaslednik očetovih zdravstvenih težav ni podrobneje komentiral. Dogajanje znotraj najbolj znane kraljeve družine na svetu pa je dodatno popestril še prihod princa Harryja, ki se je v Angliji mudil le en dan, pri očetu pa se je zadržal zgolj pol ure.

Viri blizu britanskega dvora so razkrili, da je prestolonaslednik in valižanski princ William še vedno pretresen zaradi očetove diagnoze raka. Ob tem naj bi bil še naprej odločen, da bo družino postavil na prvo mesto. Za britansko kraljevo družino je sicer težkih nekaj tednov.

Potem ko je njegova soproga, valižanska princesa Kate, v januarju prestala abdominalno operacijo, so v isto londonsko bolnišnico zaradi benignega povečanja prostate sprejeli tudi njegovega očeta, kralja Karla III., ki je uspešno prestal operacijo. Med zdravljenjem povečane prostate pa so mu zdravniki odkrili raka. Kje točno, še ni znano.

Princ William se je zaradi zdravstvenih težav soproge, ki se bo v javnost predvidoma vrnila po velikonočnih praznikih, za nekaj časa umaknil, a se je zaradi očetove diagnoze vrnil k opravljanju dolžnosti. Na slovesnosti, na kateri so zbirali sredstva za londonsko letalsko reševalno službo, se je princ prejšnji teden prvič javno odzval na novico, ki še naprej odmeva v svetu. Na kratko se je zahvalil za prijazna sporočila podpore za njegovo soprogo in za očeta kralja.

Družina princa Williama se bo zdaj po poročanju britanskega tabloida Daily Mail umaknila na posestvo Sandringham, kjer skupaj s kraljico soprogo Camillo biva tudi Karel III. Viri blizu kraljeve palače pa medtem razkrivajo, da princ še naprej “prebavlja šok zaradi očetove diagnoze, ki je sledila kmalu po ženini težki operaciji. Hkrati pa razmišlja, kaj bi to lahko pomenilo za njegovo vlogo in prihodnost njegove družine.” “V takšnih trenutkih je to opomnik, da je poleg tega, da bo prihodnji vodja države, tudi človek,” je za britanski The Times razkril kraljevi vir.

Harry pri očetu le pol ure

Naslovnice britanskih medijev pa je ob zdravstvenih težavah kralja v minulih dneh polnil tudi njegov mlajši sin princ Harry. Ta je namreč prejšnji teden za en dan pripotoval v Anglijo, kjer se je na kratko srečal s kraljem. Njuno snidenje naj bi trajalo zgolj 30 minut. Po poročanju medijev pa Harry ni želel biti v istem prostoru kot njegova mačeha Camilla.

Britanska novinarka in prijateljica kraljice soproge Petronella Wyatt je namreč za časnik The Telegraph zapisala: “Harry, kot sem slišala, ni želel biti v istem prostoru s Camillo, ko je s kraljem govoril o diagnozi raka.” Nobena skrivnost sicer ni, da imata vojvoda Susseški in Camilla težavno razmerje.

kralj karel in princ harry
Foto: PROFIMEDIA

Harry je v svoji avtobiografiji Rezerva in med njeno promocijo dejal, da naj bi Camilla medijem lansirala zgodbe zato, da bi izboljšala svojo javno podobo, in jo označil za nevarno. Med drugim je razkril, da naj bi z bratom Williamom očeta prosila, naj se z njo ne poroči.

In če so številni ob prihodu princa Harryja v London upali, da bo obisk blagodejno vplival na skrhana razmerja z očetom in bratom, ki so se ohladila po odhodu Harryja iz kraljeve družine, opustitvi njegovih dolžnosti in javnem blatenju, se to ni zgodilo. Kralj Karel III. je po srečanju s sinom zapustil rezidenco Clarence House in odpotoval na posestvo Sandringham.

Harry, ki očitno ni več dobrodošel v kraljevih rezidencah, je noč nato preživel v enem izmed londonskih hotelov in ne na gradu Windsor, kjer bi lahko bival v prazni hiši Frogmore Cottage, kjer sta z vojvodinjo Susseško živela pred selitvijo v ZDA. Takoj naslednji dan se je vrnil v Kalifornijo, ne da bi se srečal z bratom Williamom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje