Prišli na hrvaški otok, očistili vikend, a zasvinjali naravo. “Sram naj vas bo!”

Svet 06. Maj 202416:45 6 komentarjev
odvrženo pohištvo, onesnaževanje, kosovni odpad, Pag, Hrvaška
Foto: Zajem zaslona7FACEBOOK

Lastniki vikendov na Pagu prvi maj izkoriščajo tudi za prenovo svojih počitniških bivališč, a žal na račun onesnaževanja narave.

“Upamo, da se bodo prepoznali tisti, ki so svoje smeti po prvomajskih praznikih odvrgli na naše smetišče,” je zapisano na Facebookovem profilu Volim Vlašići ob fotografijah pohištva, odvrženega v naravo.

Portal morski.hr, ki o tem poroča, piše, da je tako vsako leto okoli prvega maja. Takrat lastniki vikendov na tem hrvaškem otoku praznike izkoristijo za obisk, pa tudi za čiščenje in novo opremljanje počitniških bivališč. Pri tem se velikokrat zgodi, da odsluženo opremo odvržejo kar v naravo. Čeprav ima vsak od njih pravico do brezplačnega odvoza kosovnega materiala, ki ga morajo samo najaviti, je to najpogosteje videti, recimo v Vlašićih na Pagu, tako kot na fotografijah, piše portal.

Enakega mnenja je tudi avtor objave na Facebooku. “Če ste ga že naložili, pripeljali in odvrgli v naravi, bi ga lahko brezplačno odpeljali tudi v odlagališče za reciklažo,” je zapisal in dodal: “Sram naj vas bo!”

Iz komentarjev pod objavo je razvidno, da problem z odpadlim pohištvom ne obstaja le v Vlašićih, ampak tudi drugod po otoku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje