Romunska vlada prestala glasovanje o nezaupnici

Svet 29. Jun 202119:36 0 komentarjev
Florin Citu
Dursun Aydemir /Hans Lucas/PROFEMEDIA

Za nezaupnico je glasoval 201 poslanec opozicijskih socialdemokratov (PSD), ki so vložili nezaupnico, in manjše skrajno desne stranke AUR. Da bi nezaupnica uspela, bi potrebovali 234 glasov.

Romunska vlada pod vodstvom Florina Cituja je danes uspešno prestala glasovanje o nezaupnici v romunskem parlamentu. Za je glasoval 201 poslanec opozicijskih socialdemokratov (PSD), ki so tudi vložili nezaupnico, in manjše skrajno desne stranke AUR. Za potrditev nezaupnice bi potrebovali 234 glasov.

Proti ni glasoval nihče, saj se poslanci koalicijskih Nacionalne liberalne stranke (PNL), okoljevarstveno-liberalnega zavezništva USR-plus in stranke madžarske manjšine v državi Zveza Madžarov (UDMR) niso udeležili glasovanja. Za to se je odločilo vodstvo vladne koalicije. Opazovalci menijo, da je želela vlada s tem preprečiti prehode posameznih poslancev na nasprotno stran, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V koaliciji sicer vladajo velike napetosti, notranji boji za oblast po potekajo tudi v Citujevi stranki PNL.

Nekdanji bančnik Citu in njegov kabinet sta prisegla decembra lani, potem ko zmagovalki parlamentarnih volitev PSD ni uspelo sestaviti koalicije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!