Avtobus, poln srbskih otrok, zletel s ceste, enemu od staršev amputirali nogo

Svet 15. Avg 202209:49 > 16. Avg 2022 14:49
Bolgarija
Georgi Manev/Nova.rs

Srbski avtobus, na katerem je bilo veliko srbskih otrok in njihovih staršev, je v Bolgariji zletel z avtoceste. Največ poškodovanih je prav med otroki, smrtnih žrtev pa k sreči ni bilo. Enemu od staršev so morali amputirati nogo. Bolgarska policija je sporočila, da so pridržali voznika, zoper njega so vložili tudi kazensko ovadbo.

Srbski avtobus, poln otrok in njihovih staršev, ki so se vračali s festivala v Nesebarju, ki leži ob Črnem morju, se je v soboto zvečer prevrnil na avtocesti v Bolgariji. Vozilo je pristalo v jarku ob cesti blizu Stare Zagore. Kot je sporočilo bolgarsko ministrstvo za zdravje, so bili poškodovani osem otrok in štirje odrasli, od tega en otrok in en starejši človek huje.

Smrtnih žrtev ni bilo.

Veleposlanik Srbije Željko Jović je za N1 potrdil, da so na diagnostični pregled sprejeli 46 oseb. Včeraj pozno zvečer pa je za portal Nova.bg direktor univerzitetne bolnišnice v Stari zagori Jovčo Jovčev med drugim povedal, da bodo enemu udeležencu nesreče, ki ni voznik, morali amputirati nogo. Po besedah Zlatiborja Lončarja, srbskega ministra za zdravje, gre za enega od staršev.

Bolgarija Bolgarija
Georgi Manev/Nova.rs
Bolgarija Bolgarija
Georgi Manev/Nova.rs
Bolgarija Bolgarija
Georgi Manev/Nova.rs
Bolgarija Bolgarija
BG Voice/zajem zaslona

Voznika srbskega avtobusa so medtem pridržali za 24 ur, je sporočila bolgarska policija. Nova.bg pa poroča, da je po prvih podatkih utrpel lažje poškodbe in ima najverjetneje zlomljeno roko. Test alkohola in mamil je bil negativen, zoper njega so že podali kazensko ovadbo.

Vzrok nesreče še ni znan, a se je najverjetneje zgodila človeška napaka. Po pričevanju potnika je avtobus zapeljal s ceste v trenutku, ko se je voznik sklonil, da bi spustil sovoznikov sedež, da bi lahko nanj sedel starš z bolnim otrokom.

“Zdaj smo dobro. Ustrašili smo se, a zdaj smo dobro. Na srečo smo vsi živi in zdravi,” je v bolnišnici, kjer oskrbujejo poškodovane, povedala ena od udeleženk nesreče. Opisala je, da se je avtobus po tem, ko je zletel s ceste, prevrnil in je hitro obstal. V odgovoru na novinarsko vprašanje, ali je voznik morebiti zaspal in je bil to razlog za nesrečo, je zatrdila, da se to ni zgodilo. “Ni zaspal, malo prej smo se ustavili,” je povedala.

Vsi potniki so državljani Srbije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.