Streljanje na nemški univerzi Heidelberg: 4 ranjeni, 18-letni napadalec mrtev

Svet 24. Jan 202214:44 > 21:46 0 komentarjev
Streljanje na univerzi Heidelberg
Profimedia

Strelec je v avditoriju univerze Heidelberg na jugozahodu Nemčije ranil štiri ljudi. Predstavnik policije je sporočil, da je napadalec mrtev. Motiv napada še ni znan. Policija je pozneje sporočila, da je za strelski napad odgovoren 18-letni študent biologije.

V streljanju na nemški univerzi Heidelberg so bile ranjene štiri osebe, od tega nekatere huje, je sporočila mannheimska policija. Napadalec je mrtev, po poročanju Reutersa pa se je ustrelil. Policija je napadalca pozneje identificirala, gre za 18-letnega študenta biologije, poroča Deutsche Welle. V tem trenutku policisti še ne poznajo motiva za napad.

Storilec je v predavalnici medicinske fakultete, kjer je v času napada potekalo predavanje, začel streljati in pri tem “hudo ranil” več ljudi. Mlajša ženska je kasneje podlegla poškodbam, ki jih je dobila zaradi strela v glavo. Tiskovni predstavnik policije je povedal, da je moški “divje” streljal po predavalnici. Pri sebi naj bi imel dolgocevno orožje. 18-letnik je po dejanju stekel na prosto in se nato ustrelil. Pri sebi naj bi imel nahrbtnik z več kosi orožja. Napadalec, ki naj bi deloval sam, naj ne bi imel političnega ali verskega motiva za dejanje. Več naj bi pojasnili na drevišnji novinarski konferenci.

Streljanje na univerzi Heidelberg Streljanje na univerzi Heidelberg
Profimedia
Študenti na kampusu Študenti na kampusu
Profimedia
Streljanje v Heidelbergu Streljanje v Heidelbergu
Profimedia
Streljanje v Heidelbergu Streljanje v Heidelbergu
Profimedia
Streljanje v Heidelbergu Streljanje v Heidelbergu
Profimedia

Območje v predelu Heidelberga Neuenheimer Feld, kjer stojijo predvsem fakultete za naravoslovje in del univerzitetne klinike, je bilo popoldne v veliki meri zaprto. Na prostoru univerzitetnega kampusa je bilo na desetine policistov in reševalnih vozil. Nemški pravosodni minister Marco Buschmann je sporočil, da so njegove misli z žrtvami in ljudmi na kraju dogodka, in se zahvalil reševalcem za njihovo pomoč.

Ministrica za gospodarstvo zvezne dežele Baden-Württemberg Theresia Bauer je obiskala kraj dogodka in ob tem izrazila svojo prizadetost. “Zgrožena sem. Ostaneš brez besed, ko morajo nedolžni mladi ljudje izkusiti kaj takega v času študija,” je dejala. Tudi študenti so bili šokirani. “Smo neskončno šokirani. To je katastrofa, ki je nepredstavljiva sredi predavanj, izpitov in univerzitetnega življenja,” je dejal predstavnik študentov Peter Abelmann.

Heidelberg leži južno od Frankfurta in ima okoli 160.000 prebivalcev. Tamkajšnja univerza je ena izmed najbolj znanih v Nemčiji. Ustanovljena je bila leta 1386 in je tako tudi najstarejša univerza v državi in ena najstarejših v Evropi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!