Tragedija v Italiji: Eksplozija zrušila tri stavbe, najmanj štiri osebe umrle

Svet 12. Dec 202111:37 > 11:47 1 komentar
Sicilija, eksplozija
REUTERS video

V kraju Ravanusa na Siciliji je v soboto zvečer odjeknila silovita eksplozija, pri čemer so se zrušile tri stanovanjske stavbe. Kot poročajo italijanski mediji, so umrle najmanj štiri osebe, osem jih pogrešajo, med njimi so tudi otroci. Domnevajo, da je do eksplozije prišlo zaradi uhajanja plina.

Po navedbah tamkajšnjih gasilcev se je plin, ki naj bi uhajal iz plinovoda, nabiral pod zemljo, nato pa eksplodiral. Domnevajo, da bi lahko eksplozijo sprožila uporaba dvigala.

Porušene so tri stanovanjske zgradbe, še štiri pa so bile v eksploziji, ki jo je bilo slišati daleč naokoli, poškodovane. Izpod ruševin so doslej rešili dve preživeli. Prva žrtev je bil starejši moški, ki so ga našli kmalu po eksploziji. Nekaj ur zatem so izpod ruševin potegnili tudi žensko truplo, zjutraj pa so reševalci našli še dve ženski, ki eksplozije nista preživeli.

Nekatere osebe, ki jih še iščejo, so člani iste družine, v času eksplozije pa so se nahajali v zgradbi. Med pogrešanimi sta tudi dva otroka in visoko noseča 30-letnica s soprogom, poroča Corriere.

Na kraju nesreče so še vedno gasilci, civilna zaščita in reševalni psi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje