Umrl ustanovni član skupine Bon Jovi

Svet 06. Jun 202209:36 > 09:58 0 komentarjev
Alec John Such
PROFIMEDIA

Umrl je basist skupine Bon Jovi in njen ustanovni član Alec John Such. 70-letni basist je bil pri ustanavljanju skupine ključen, saj je k sodelovanju pritegnil kitarista Richieja Samboro in bobnarja Tica Torresa. Člani zasedbe so se od njega poslovili z zapisom na Twitterju, v katerem pravijo, da je bil "Alec vedno divji in poln življenja".

V nedeljo popoldan je umrl Alec John Such, basist in eden ustanovnih članov svetovno znane skupine Bon Jovi. Novico je potrdila skupina z zapisom na Twitterju. “Strtih src smo izvedeli novico, da je umrl naš prijatelj Alec. Bil je pristna oseba. Kot ustanovni član je bil ključen pri ustanavljanju skupine,” so zapisali ostali člani. Kot so še spomnili, je bil prav Such zaslužen, da sta se skupini pridružila kitarist Richie Sambora in bobnar Tico Torres. S Torresom sta bila namreč prijatelja že od otroštva, Samboro pa je Such povabil na enega od koncertov zasedbe.

Such je bil del skupine od njenih prvih začetkov leta 1983. Sodeloval je tudi pri snemanju prvih petih albumov ter hitov, kot so Livin’ on a Prayer, Wanted Dead or Alive, You Give Love a Bad Name ter I’ll Be There for You. Iz skupine je izstopil leta 1994, nasledil pa ga je Hugh McDonald.

Basist je bil leta 2018 skupaj z ostalimi člani Bon Jovi sprejet v Rock and Roll Hall of Fame. Na slovesnosti je dejal, da je, ko ga je poklical pevec Jon Bon Jovi in ga povabil k skupini, videl, da ima pred sabo resno vizijo. “Presrečen sem, da sem bil del te vizije,” njegove besede s slovesnosti povzema Rolling Stone.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!