V Avstriji drastično zaostrovanje kazni za prehitro vožnjo

Svet 05. Dec 202220:11 4 komentarji
prehitra vožnja, radar
PROFIMEDIA

V Avstriji pripravljajo zakon, ki uvaja izjemno ostre kazni za občutno prehitre voznike. Vsem, ki bi omejitev hitrosti prekoračili za 60 kilometrov na uro ali več, bo policija zasegla avtomobil in ga v nekaterih primerih celo prodala na javni dražbi.

Na avstrijskih cestah bi lahko od sredine prihodnjega leta veljal nov zakon, ki bo močno kaznoval prehitre voznike. Policija bi po novem zakonu vsem, ki bi omejitev hitrosti v naselju prekoračili za vsaj 60 kilometrov na uro, na samem kraju za dva tedna zasegla avtomobil. Enaka pravila bi veljala ob prekoračitvi omejitev za 70 kilometrov na uro izven naselij, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Ob tem bi lahko voznikom, ki so omejitev hitrosti tako močno prekoračili že kdaj v preteklosti, zaseženi avtomobil prodali na javni dražbi. Takšna kazen bi doletela tudi voznike, ki bi predpisano hitrost v naselju prekoračili za 80, izven naselja pa za 90 kilometrov na uro.

Glavni namen zakona je povečanje varnosti na cestah, je dejala avstrijska ministrica za promet Leonore Gewessler. Po njenem mnenju vozniki pri tako velikih hitrostih nimajo popolnega nadzora nad vozilom, še poroča Hina.

V Avstriji letno beležijo od 400 do 450 primerov prehitre vožnje, pri katerih bi lahko uporabili nov zakon.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje