V Aziji se zvišuje število okužb

Koronavirus 14. Jul 202116:08 0 komentarjev
covid v Južni Koreji
Heo Ran/REUTERS

V Južni Koreji so zabeležili rekordno število dnevnih okužb z novim koronavirusom od začetka epidemije. V torek so namreč potrdili 1.615 novih primerov okužbe, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. Nove rekorde beležijo tudi drugod po Aziji.

Južna Koreja se je znašla na robu četrtega vala epidemije. Število okužb v enem dnevu je že osmi dan zapored nad 1000, metropolitansko območje Seula, ki vključuje tudi provinco Gyeonggi in mesto Incheon na zahodnem obalnem območju, je virus še posebej prizadel.

V regiji veljajo najstrožji ukrepi za omejitev širjenja novega koronavirusa. Ukrepi med drugimi določajo, da je po 18. uri prepovedano druženje več kot dveh ljudi. Glede na naraščanje okužb v državi se je vlada odločila, da bo poostrila omejitve tudi v drugih regijah v državi.

Doslej so v Južni Koreji potrdili 171.911 okužb z novim koronavirusom.

Okužbe pa rastejo tudi v ostalih državah po celini. Indonezija je danes zabeležila kar 54.517 novih okužb, kar je največji dnevni porast. Zdravstveni strokovnjaki opozarjajo, da bi se lahko v Indonezija ponovile razmere, s kakršnimi se zaradi širjenja soočajo v Indiji. Vlada si medtem prizadeva povečati zmogljivosti bolnišnic in zagotoviti zadostno oskrbo s kisikom.

V Indoneziji, so doslej zabeležili skoraj 2,7 milijona okužb. V tej državi naj bi bilo zabeleženih največ primerov okužb in smrti zaradi koronavirusa v jugovzhodni Aziji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!