V eksploziji strupenega plina v Jordaniji umrlo najmanj deset ljudi

Svet 27. Jun 202222:11 > 22:16
Delite:
Jordanija, nesreča
Foto: PROFIMEDIA

V eksploziji strupenega plina v jordanskem pristanišču Akaba na obali Rdečega morja je umrlo najmanj deset ljudi, več kot 200 pa je hudo ranjenih, je danes sporočil tiskovni predstavnik jordanske vlade Faisal al Šabul. Območja v bližini pristanišča so že evakuirali, prebivalcem pa je bilo naročeno, naj ostanejo v zaprtih prostorih.

“Vlada je že oblikovala skupino pod vodstvom notranjega ministra, ki bo preiskala nesrečo in sprejela potrebne ukrepe,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Šabul. Posnetek, ki so ga predvajali na državni televiziji, je pokazal, kako je z žerjava na zasidranem plovilu padla velika jeklenka in povzročila silovit izpust rumenega plina. Zaenkrat še ni znano, za kakšen plin naj bi šlo.

Sila eksplozije je povzročila, da se je tovornjak kotalil po pristanišču, medtem ko je bilo videti, kako pristaniški delavci bežijo, da bi si rešili življenje. Po poročanju jordanskih virov, ki jih navaja AFP, so po incidentu evakuirali južno plažo v Akabi, medtem ko so okoliške bolnišnice že povsem polne.

Pristanišče Akaba je sicer edini pomorski terminal v državi in ključna tranzitna točka za velik del jordanskega uvoza in izvoza.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar