V Franciji dijak do smrti zabodel učiteljico

Svet 22. Feb 202313:15 1 komentar
Simbolična slika / Profimedia

V eni od francoskih katoliških gimnazij je dijak med poukom vdrl v učilnico in z nožem napadel profesorico španščine, ki je ob prihodu reševalcev umrla.

Na katoliški gimnaziji v kraju Saint-Jean-de-Luz na jugozahodu Francije je dijak v napadu z nožem med poukom ubil učiteljico, so potrdili tožilci. Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da so dijaka že prijeli.

Po podatkih portala Actu.fr, ki je objavil informacijo, je bila žrtev stara okoli petdeset let. Ob prihodu reševalcev je utrpela srčni zastoj, vendar je niso mogli oživiti.

Po poročanju časnika Sud Ouest je bila žrtev profesorica španščine, ki je poučevala dijake drugega letnika gimnazije. Storilec smrtonosnega napada naj bi med poukom v učilnico vdrl z nožem in napadel učiteljico.

Na dogodek se je takoj odzval tudi francoski minister za izobraževanje Pap Ndiaye, ki je na svojem profilu na Twitterju izrazil sožalje družini, sodelavcem in dijakom umorjene učiteljice. Dodal je še, da je na poti v šolo, v kateri se je zgodil napad.

Septembra lani je 15-letni dijak na srednji šoli v Caenu v Normandiji na severu Francije zabodel učitelja v grlo, ki pa je napad preživel. Dijaka so obtožili zaradi napada in ga namestili v zdravstveni ustanovi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje