V Indiji med televizijskim prenosom ubili nekdanjega poslanca

N1 video 16. Apr 202312:33 0 komentarjev
V Indiji v neposrednem televizijskem prenosu ubili nekdanjega politika Atiqa Ahmeda
REUTERS

Med neposrednim televizijskim prenosom so trije napadalci, ki so se izdajali za novinarje, ubili nekdanjega indijskega poslanca in njegovega brata. V času napada so brata na poti iz bolnišnice spremljali policisti, nekdanji poslanec je namreč od leta 2019 v zaporu zaradi ugrabitve, oba sta bila tudi vklenjena. Nekdanjega poslanca so ustrelili, ko je pred kamerami odgovarjal na vprašanja novinarjev, videoposnetek dvojnega umora pa je zakrožil po svetovnem spletu.

V Indiji so napadalci, ki so se izdajali za novinarje, v neposrednem televizijskem prenosu ustrelili nekdanjega indijskega poslanca, obsojenega zaradi ugrabitve, in njegovega brata, medtem ko sta bila v policijskem spremstvu in vklenjena na poti iz bolnišnice, poročajo tuje tiskovne agencije.

Incident se je zgodil v mestu Prayagraj v zvezni državi Utar Pradeš. 61-letni Atiq Ahmed, ki je od leta 2019 v zaporu in je bil obsojen zaradi ugrabitve, je v soboto v spremstvu policije pred kamerami odgovarjal na vprašanja novinarjev, ko so ga ustrelili iz neposredne bližine, poroča AFP.

Napadalci so se izdajali za novinarje

“Po prvih informacijah so se jima približale tri osebe, ki so se izdajale za novinarje, in začele streljati. (…) Napadalce so pridržali in jih zaslišujejo,” je povedal predstavnik policije Prashant Kumar.

Videoposnetek dvojnega umora, ki je postal viralen, prikazuje Ahmeda in njegovega brata Ašrafa, oba vklenjena, ki se pogovarjata z novinarji, nato pa se zaslišijo streli. Na posnetku je videti, kako je oborožen moški čez ramo policista nameril pištolo v glavo nekdanjega poslanca in ustrelil.

Policija je pridržala tri moške. Po incidentu so oblasti v strahu pred morebitnim izbruhom nasilja prepovedale večja zborovanja v tej zvezni državi, poroča AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.