V mošeji v afganistanskem Kandaharju odjeknilo več eksplozij

Svet 15. Okt 202117:17 0 komentarjev
Afganistan
Zohra Bensemra/REUTERS

Med petkovimi molitvami v šiitski mošeji v afganistanskem Kandaharju je odjeknilo več eksplozij, v katerih je umrlo več deset ljudi.

V napadu na šiitsko mošejo v afganistanskem Kandaharju je umrlo več deset ljudi, po različnih navedbah je eksplozija terjala od 20 do 32 življenj. V bolnišnice so prepeljali še več deset ranjencev. Po navedbah talibanov, naj bi šlo za samomorilski napad.

Eksplozija je odjeknila danes v šiitski mošeji med petkovimi molitvami. Sprva vzrok eksplozije ni bil znan, kasneje pa je neimenovan predstavnik talibanov sporočil, da je šlo najverjetneje za samomorilski napad.

Odjeknile tri eksplozije

Zdravnik osrednje bolnišnice je potrdil, da so sprejeli 32 trupel in 53 ranjencev. Drugi zdravstveni viri in lokalni predstavniki pa navajajo, da je v napadu umrlo več kot 30 ljudi.

Glede na poročanje očividcev so odjeknile tri eksplozije, ena pred glavnim vhodom, druga na južni strani in tretja pri umivalnicah.

Šiitsko skupnost je že prejšnji petek prizadel smrtonosni napad. V Kunduzu je skrajna skupina Islamska država v napadu na šiitsko mošejo ubila več deset ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!