V potresu v Peruju več kot 40 poškodovanih

Svet 31. Jul 202111:56 > 12:16 0 komentarjev
Potres v peruju
Google

V perujskem potresu se je poškodovalo najmanj 40 ljudi. Potres z magnitudo 6,1, ki so ga čutili tudi prebivalci sosednjega Ekvadorja, je povzročil obsežno gmotno škodo.

Močan petkov potresni sunek v Peruju je povzročil obsežno gmotno škodo, poškodovanih pa je najmanj 40 ljudi, od tega številni huje, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočile tamkajšnje oblasti. Potres z magnitudo 6,1 so sicer čutili tudi v sosednjem Ekvadorju.

Potres je imel žarišče 12 kilometrov zahodno od mesta Sullana na globini 36 kilometrov, je sporočil perujski seizmološki center.

Potres je povzročil predvsem paniko med prebivalci območja, ki so zbežali na prosto. Po podatkih reševalcev so doslej našteli najmanj 40 poškodovanih ljudi. Stanje treh, na katere so se zrušile stene stavb, je kritično. Okoli deset pa jih ima zlomljene kosti.

V potresu je bilo močno poškodovanih najmanj 187 hiš, šest pa se jih je povsem porušilo. Poškodovana je tudi fasada katedrale v mestu Piura, navaja dpa.

Sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, zlasti v okrožju Colan ob pacifiški obali Peruja.

V Peruju, zlasti na zahodu države, so potresi pogosti, saj območje leži na t. i. tihomorskem ognjenem obroču, ki je seizmično najbolj aktivno na Zemlji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!