V strelskem napadu v Mehiki ubitih 18 ljudi, tudi župan mesta

Svet 06. Okt 202208:03 0 komentarjev
policija, mehika
Fotografija je simbolična (Vir: PROFIMEDIA)

V majhnem mestu na jugozahodu Mehike je skupina strelcev v napadu na mestno hišo ubila 18 ljudi, med njimi tudi župana mesta, poroča BBC, še trije ljudje naj bi bili ranjeni. Odgovornost za napad pripisujejo mehiški kriminalni tolpi Los Tequileros.

Kot so sporočili lokalni policisti, so neznani strelci v sredo popoldne vdrli v mestno hišo v mestu San Miguel Totolapan. Na fotografijah, ki so se pojavile na družbenih omrežjih, je mestna hiša prerešetana z luknjami krogel.

Stranka umorjenega župana Conrada Mendoze Almeda je njegov umor označila kot “strahopeten”. Napadalci so prav tako ubili županovega očeta, nekdanjega župana Juana Mendoza Acosto; ustrelili so ga v njegovem domu, preden so se preselili v mesto, poroča BBC.

V streljanju je bilo ubitih tudi več policistov in zaposlenih v mestni hiši. Po poročanju BBC so avtocesto do mesta za čas napada blokirala velika vozila in tako policistom preprečila vstop v mesto.

Za napad je po navedbah BBC odgovorna kriminalna tolpa Los Tequileros. Nedolgo pred napadom so domnevni člani tolpe na družbenih omrežjih objavili videoposnetek, v katerem so naznanili svojo vrnitev v regijo Tierra Caliente. Ta velja za eno nasilnejših, mesto San Miguel Totolapan pa leži v njenem osrčju, mamilarski karteli so tam močno prisotni. Tolpa je že med letoma 2015 in 2017 pustošila po regiji, dokler ni bil umorjen njen vodja El Tequilero.

Da bi izsledili strelce, bo mehiško ministrstvo za obrambo na območje napada poslalo vojaške in mornariške enote, še piše BBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!