Vučićeva žena o Srbiji: Tu se znamo objeti tudi brez rok

Koronavirus 26. Avg 202111:37 > 12:03 0 komentarjev
Tamara Vučić
Profimedia

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek soproge srbskega predsednika Aleksandra Vučića, Tamare Vučić, v katerem je Srbijo med drugim predstavila kot eno najuspešnejših držav v boju s pandemijo.

Tamara Vučić je v posnetku, ki je videti kot promocijski spot, govorila v angleščini in srbščini. Ljudi je pozvala, naj obiščejo Srbijo, državo, v kateri se znajo “ljudje objeti brez rok z masko in medosebno razdaljo dveh metrov”.

“Zdi se, da je svet manjši kot kdaj poprej, kajne? Geografska razdalja med državami je bila v zadnjih mesecih prevedena v stvari, ki so nam znane vsem – dnevni primeri, cepiva in socialna distanca,” je promocijski spot začela na obali reke Save v Beogradu.

Ocenila je, da je pandemija covida-19 sovražnik, ki ga imamo vsi in nas zato zbližuje, ko se skupaj trudimo, da ga premagamo.

“V teh časih sem odkrila, da sem se na novo zaljubila v svojo državo. Imela sem ta privilegij, da sem bila spet priča lepoti srbskega naroda, notranji moči, ko moramo nekaj storiti kot narod,” je povedala v angleščini.

Nato je nadaljevala v srbščini: “Dragi prijatelji, v čast mi je, da vas prisrčno pozdravim iz prelepe Srbije, države z bogato tradicijo, zgodovino, kulturo, naravnimi lepotami in gostoljubnimi ljudmi. Med njimi so tudi številni velikani, kot so Nikola Tesla, Mihailo Pupin in športniki, kot je Novak Đoković.”

Zatrdila je, da je Srbija ena najuspešnejših držav v boju s pandemijo covida-19. “Potovala sem po svetu in videla izjemne stvari. A v moji državi sem videla ljudi, ki se znajo objeti brez rok, z maskami in medosebno razdaljo dveh metrov.”

“Ko se v središču mesta srečata Sava in Donava, je Srbija država, kjer spoznaš samega sebe. To je država, za katero je značilna ambicioznost, a je hkrati tudi pristanišče varnosti in bratstva. Upam, da se kmalu vidimo v Beogradu kot prijatelji in družina,” je na koncu videa še dejala Tamara Vučić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!