Zahtevna akcija čeških in nemških policistov: našli pogrešano deklico

Svet 12. Okt 202117:31 > 17:32 0 komentarjev
Iskanje deklice Nemčija
Profimedia

Po dveh dneh iskanja so policisti našli osemletno nemško deklico, ki je izginila na družinskem gorskem potepu. V iskanje je bilo vključenih več sto čeških in nemških policistov, deklico pa so našli Češkem.

Dva dni so češki in nemški policisti iskali pogrešano osemletnico, ki je izginila na izletu z družino v gorah ob nemško-češki meji. V iskalno akcijo je bilo vključenih več sto policistov obeh držav, sodeloval je tudi helikopter in psi, ki so pregledovali področje na gori Cerchov.

Iskalna akcija je trajala skoraj dva ni, skrbi pa so povzročale predvsem nizke temperature, saj so se le te ponoči temperature na območju pustile skoraj do ledišča.

Iskanje deklice Nemčija
Profimedia

Našli so jo na Češkem

Deklico so našli v bližini mesta Češke Kubice na Češkem, okrog dva kilometra od hriba, kjer so jo začeli pogrešati. Kot je dejala Maria Svobodova, vodje reševalcev,  je bila osemletna Julija ob prihodu reševalcev pri zavesti, premražena in utrujena, vendar izven življenjske nevarnosti. Reševalci so jo odpeljali do meje, kjer so jo prevzeli nemški kolegi.

Osemletnico so pogrešali od nedeljskega popoldneva, ko se je družina iz Berlina odpravila na izlet v hirbe ob nemško-češki meji. Deklica je izginila po igranju z bratom in sestrično. Njiju so hitro našli, medtem ko o osemletnici ni bilo sledu. Dodatno oteževalno okoliščino je predstavljal težek teren in zelo gost gozd.

Policisti so dodali, da za zdaj ni suma o kaznivem dejanju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!