Zakonca, ki sta na Siciliji kupila hišo za 1 evro: “To je bila najboljša poteza”

Svet 22. Avg 202318:32 3 komentarji
sicilija-luka-sara-1
zajem zaslona/Youtube

Mlad par se je leta 2020 preselil na Sicilijo, kjer je kupil hišo za en evro. Zakonca pravita, da je bila to najboljša poteza v njunem življenju.

Sicilijansko mesto Sambuca di Sicilia je leta 2019 začelo privabljati kupce nepremičnin z vsega sveta, potem ko so oblasti v prodajo dale 16 hiš po ceni zgolj en evro. Mesto je leta 2021 dalo na prodaj še deset starih hiš za simbolična dva evra za hišo. S tem načrtom je želela italijanska vlada znova poseliti prazne vasi in v njih spodbuditi lokalno gospodarstvo.

Med tistimi, ki so vaško hišo za en evro kupili v prvem svežnju, sta bila tudi zakonca Sara in Luka, sicer Italijana, ki sta se leta 2020 iz Argentine preselila na Sicilijo. Pred nakupom sanjske hiše zakonca nista vedela, v kakšnem stanju je nepremičnina ter koliko denarja bosta morala vložiti v obnovo.

Prav v tem je bila past ponudbe, ki je na prvi pogled delovala pravljično. Hiše so bile namreč zapuščene in v večini primerov potrebne popolne obnove, piše Net.hr. Kupci so morali pred tem plačati še 5.000 evrov varščine in se zavezati, da bodo nepremičnino obnovili v treh letih. Kupec je moral plačati tudi stroške dokumentacije za prenos lastništva.

sicilija-luka-sara
Zajem zaslona/YouTube

Sara in Luka, ki trenutno končujeta obnovo notranjosti hiše, pravita, da je bil nakup hiše najboljša poteza v življenju. Prepričana sta, da je italijanska vlada izdelala popoln načrt, ki mladim parom omogoča, da se osamosvojijo in ustvarijo prihodnost v zdravem in življenju prijaznem okolju.

Prepričana sta, da bodo območja zaradi novih prebivalcev v kratkem še bolj zacvetela.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje