Zamudila v službo, ker je pred njenim avtomobilom spal 600-kilogramski tjulenj

Magazin 15. Nov 202305:50 0 komentarjev
Tjulenj Neil
Tjulenj Neil (Foto: Posnetek zaslona @abchobart/ FACEBOOK)

Izgovor, da ste v službo zamudili zaradi 600-kilogramskega tjulnja, zveni ravno tako prepričljivo kot tisti, da nimate domače naloge, ker vam jo je pojedel pes. A prav to se je zgodilo ženski iz Tasmanije.

Predstavljajte si, da se zbudite ob zvokih zvijanja pločevine. Nato pa pred svojim poškodovanim avtomobilom vidite spečega tjulnja.

Prav to se je zgodilo Tasmanki Amber Harris. Ko so jo zjutraj še pred pol sedmo uro zjutraj zbudili nenavadni zvoki, je namreč ob pogledu skozi okno pred avtomobilom zagledala 600-kilogramskega tjulnja. “Mislila sem, da poskuša kdo vlomiti v avto, ampak ne. Tam je stal tjulenj in me gledal direktno v oči,” je nenavadni dogodek opisala medijem.

600-kilogramska žival je med domačini dobro poznana. Gre namreč za tjulnja, ki se zelo rad sprehaja po mestu. Lokalni prebivalci so mu nadeli ime Neil in v njegovem imenu celo ustvarili račun na družbenem omrežju Instagram.

Radovedni tjulenj ni dolgo počival pred hišo ob plaži, splezal je na verando in poskušal priti v notranjost. Amer Harris ga je od obiska odvrnila, Neil pa se je nato za več ur namestil pred njen avtomobil. “Malo si je spočil,” je komentirala. “A nimam pojma, kaj naj naredim s tjulnjem na svoji zelenici.”

Zaradi brezizhodnega položaja ji ni preostalo drugega, kot da v službo sporoči, da bo malo zamudila. Strokovnjak za ohranjanje morja ji je namreč dejal, naj počaka, da se Neil sam odpravi domov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!