Zaradi ukrepov proti covidu-19 prebivalci Francije znova na ulicah

Svet 14. Avg 202120:11 0 komentarjev
Francija
Sarah Meyssonnier/REUTERS

Po francoskih mestih so se tudi danes, pričakovano, zbrali nasprotniki obveznega cepljenja zdravstvenih delavcev in covidnega potrdila.

Po več mestih v Franciji so se danes, že peto soboto zapored, znova zbrale množice protestnikov, ki nasprotujejo vladnim ukrepom proti covidu-19. Po ocenah organizatorjev se je po vsej državi zbralo okoli četrt milijona protestnikov, kar je enkrat več, kot se jih je zbralo ob začetku tega protestnega vala sredi julija.

Protestniki so tokrat izražali nasprotovanje predvsem obveznemu cepljenju zdravstvenih delavcev in obvezni uporabi covidnega potrdila za vstop v lokale ali za uporabo medkrajevnih vlakov. Ponekod morajo ljudje covidna potrdila, torej potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali testiranju, pokazati tudi ob vstopu v nakupovalne centre.

Francija
Eric Gaillard/REUTERS

Protestniki so se med drugim zbrali v prestolnici Pariz, pa v mestih Marseille, Nica in Montpellier.

Prav tako protestniki nasprotujejo odpravi brezplačnega testiranja na okužbo s koronavirusom. Francoska vlada namreč načrtuje, da bi testi od sredine oktobra postali plačljivi, kritiki pa menijo, da se bo s tem praktično uvedlo obvezno cepljenje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!