Že druga grožnja z bombo na letalu Air Serbia v treh dneh

Svet 14. Mar 202219:04 > 20:23 0 komentarjev
Air Serbia
PROFIMEDIA

Na letalu Air Serbia, ki je danes iz Beograda poletelo proti Moskvi, so prejeli grožnjo, da je na letalu eksplozivna naprava. Letalo je bilo že v zraku, nad Madžarsko, na krovu pa je bilo 125 potnikov. Po povratku na beograjsko letališče so jih varno evakuirali iz letala, je pa to v treh dneh že druga grožnja z bombo na letalu te srbske letalske družbe, ki je med redkimi, ki še leti v Moskvo.

Kmalu po vzletu iz Beograda proti Moskvi so na letalu Air Serbia, na katerem je bilo 125 potnikov, prejeli anonimno grožnjo, da je na letalu eksplozivno telo. Letalo je bilo že v zraku, nad Madžarsko. Obrnilo se je nazaj proti letališču v Beogradu, kjer so po pristanku varno iz letala evakuirali vse potnike in člane posadke.

Iz srbskega notranjega ministrstva so že sporočili, da je bila grožnja z bombo lažna.

Je pa to že druga grožnja z bombo na letalu Air Serbia v samo treh dneh. Tudi 11. marca so na letalu, ki je bilo prav tako na poti iz Beograda v Moskvo, prejeli grožnjo z bombo. Takrat je bilo na krovu kar 209 potnikov.

Uradnega odgovora, zakaj kar dve grožnji z bombo v treh dneh, za zdaj ne poda nihče. Je pa dejstvo, da je edina “luknja” na evropskem nebu, ki jo je Rusija po agresiji na Ukrajino še lahko našla, prav Srbija. Letala Air Serbia so med redkimi, ki sploh še letijo v Moskvo. V zadnjih dneh pa so število letov med srbsko in rusko prestolnico celo povečali; letala Air Serbia v Moskvo zdaj letijo kar 15 krat na teden. To pa je bistveno več kot pred rusko agresijo na Ukrajino.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić proti Rusiji noče sprejeti sankcij in s tem tvega celo evropsko perspektivo Srbije. Sicer je napovedal, da bo letov Air Serbia v Moskvo manj, ne bo pa Srbija zračne linije z Moskvo zaprla. Air Serbia je v kar 81 odsotnem lastništvu države.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!