Zelenski po petih mesecih vojne še vedno prepričan v ukrajinsko zmago

Svet 24. Jul 202213:41
Volodimir Zelensky
PROFIMEDIA

Vojna v Ukrajini traja že pet mesecev, ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski pa je še vedno prepričan, da bo njegova država iz vojne izšla kot zmagovalka.

Vojna v Ukrajini z današnjim dnem vstopa v šesti mesec trajanja. Ob tem mejniku je ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski izrazil prepričanje v ukrajinsko zmago. Dejal je še, da ukrajinske sile napredujejo “korak za korakom” v smeri mesta Herson na jugu Ukrajine, ki ga je je ruska vojska zavzela v prvih dneh vojne.

Na Telegramu je Zelenski objavil, da vojna, ki se je začela 24. februarja, Ukrajine doslej “ni zlomila in je tudi ne bo zlomila” v prihodnosti.

“Ne bomo odnehali. Ščitili bomo, kar je naše. Zmagali bomo”, je še objavil Zelenski. Dodal je, da se življenje v Ukrajini nadaljuje kljub spopadom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zelenski je tudi dejal, da ukrajinske sile napredujejo v smeri Hersona, ki leži na strateški lokaciji zahodno od reke Dnjepr in ga je je ruska vojska zavzela v prvih dneh vojne.

Ukrajinski predsednik je tudi ponovil poziv ZDA in drugim članicam Nata, naj njegovi državi dobavijo težko orožje, s katerim bi ukrajinska stran lahko zaustavila napredovanje ruske vojske in ponovno zavzela ozemlja, ki jih je ruska stran zasedla med vojno.

Zelenski je to objavil, ko je ukrajinski generalštab poročal o novih napadih ruskih sil v regiji Doneck in mestu Harkov na vzhodu države, od katerih je ukrajinska stran nekatere odbila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.