Zunanja ministrica: Pričakuje se ostra reakcija Izraela

Svet 13. Apr 202423:25 0 komentarjev

Iran je nad Izrael poslal več deset dronov. Medtem ko ti letijo proti zahodu, se je na napad odzvala slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon. Za N1 je povedala, da so informacije skrb vzbujajoče.

Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon je ob robu kongresa stranke SD komentirala zadnje novice z Bližnjega vzhoda.

Iran je zvečer proti Izraelu poslal več dronov z eksplozivom. O eskalaciji razmer je prvi poročal Izrael, nato so informacije potrdili še v Iranu. Fajon je novice označila za skrb vzbujajoče.

“Informacije, ki smo jih dobili, potrjujejo, da je Iran proti Izraelu poslal brezpilotna letala, opremljena z eksplozivom,” je povedala in dodala, da bi po njenih informacijah letala zračni prostor Izraela lahko dosegla ob 2. uri zjutraj po lokalnem času.

“Izrael je v zrak poslal bojna letala, pričakuje se, da bo drone polovil v zraku. Pričakujemo ostro reakcijo Izraela,” je dodala in izpostavila, da si nihče ne želi še večjega regionalnega konflikta. O tem, ali se bo ta razširil, je po ocenah Fajon težko govoriti.

O aktualnih razmerah na Bližnjem vzhodu si lahko več preberete v prispevku Izraelska vojska: Iran je dvignil drone in sprožil napad na Izrael.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!