Župan se je fotografiral z napačnim dojenčkom

Svet 03. Jan 202215:00 > 15:47 0 komentarjev
dojenček
PROFIMEDIA

Mostarski župan je prvi dan letošnjega leta želel obiskati mamo in prvega dojenčka, ki se je rodil letos. Tako je v porodnišnici obiskal mamo in dojenčico, ki se je rodila 15 minut čez polnoč. A  so nekaj ur za tem iz bolnišnice sporočili, da je bila pomota – prvi otrok, ki se je rodil letos, je namreč deček.

Mostarski župan Mario Kordić je na prvi dan letošnjega leta obiskal tamkajšnjo porodnišnico. Osebno je želel čestitati mami, ki je rodila prvega letošnjega dojenčka. Tako je obiskal mlado mamico, ki je 15 minut čez polnoč rodila punčko. Podaril ji je rože ter ji čestital v svojem imenu in imenu mestne uprave.

Nekaj ur kasneje pa se je zgodil preobrat – iz porodnišnice so sporočili, da so se zmotili. Prvi letošnji otrok je namreč deček, poročajo bosanski mediji.

Pri nas prvi dojenčici minuto po polnoči

V Sloveniji sta se prvi novorojenčici v novem letu minuto čez polnoč rodili v Ljubljani in Mariboru. Deklica Lila v Ljubljani je bila ob porodu težka 2.710 gramov in velika 50 centimetrov, deklica Lina, rojena v Mariboru, pa je imela 3.360 gramov in 51 centimetrov.

Kot prvi deček letos v Sloveniji se je ob 2.40 v Izoli rodil Lan, težak 2.890 gramov in velik 52 centimetrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!