Celjski gostinec se je znašel: stojnico je preprosto prestavil

Gospodarstvo 08. Dec 202114:20 3 komentarji
Stari pisker
Facebook

Medtem ko se na ljubljanske novoletne stojnice po tem, ko jim je občinsko podjetje pomagalo zaobiti vladni odlok, vračata hrana in pijača, se je celjski gostinec Stari pisker znašel po svoje. Stojnico s kuhanim vinom so prenesli na območje gostilne. "To je bila edina pot," nam je povedal lastnik gostilne Aljaž Žilnik.

Vlada je v petek na dopisni seji sprejela spremembe, ki so med drugim določile, da hrana in pijača na stojnicah ni dovoljena, izjema so ostale stojnice s kostanjem.

“Mnenje strokovne skupine je, da stojnice, ki ponujajo hrano in pijačo, niso dovoljene, ker prihaja do stika z velikim številom ljudi in je povečana možnost, da pride do prenosa okužbe,” je v petek pojasnila vodja vladne strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar.

Tako so v soboto vsi gostinci zaprli svoje stojnice, organizatorji sejma so morali stojnice ograditi, na vhodu pa morajo preverjati pogoj PCT.

Prizor s celjskega božičnega sejma:

“Čar kuhanega vina je, da ga piješ zunaj”

Aljaž Žilnik, lastnik celjskega gostinca Stari pisker, se je znašel po svoje. Hiško, v kateri so med drugim prodajali kuhano vino na celjskem novoletnem sejmu, je prestavil pred vhod v gostilno.

Kot je dejal, je razlog v že kupljenem vinu in tudi organizaciji dela. “V podjetju je 30 zaposlenih. Poleti imamo vrt, pozimi pa je problem, ker imamo notri relativno malo prostora. Nekateri zaposleni delajo na sejmu.”

Celjski sejem je praviloma zaradi Pravljične dežele, ki v mesto ob Savinji pripelje dobre može, dobro obiskan in s tem tudi dobra poslovna priložnost. “Središče Celja je redko napolnjeno z obiskovalci. Decembra se to zgodi.”

Žilnik dodaja še, da kuhanega vina niti ni smiselno streči notri. “Čar kuhanega vina je, da ga piješ zunaj.”

Danes so ga že obiskali inšpektorji, ki so preverjali nadzor nad izvajanjem pogoja PCT v gostilni, po besedah Žilnika je bilo vse v redu.

Ljubljanskim gostincem na pomoč občinsko podjetje

Kot smo pisali, je v Ljubljani na Pogačarjevem trgu od danes mogoča tržnična prodaja, tudi gostincem. Tako je občinsko podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnica gostincem pomagalo “zaobiti” vladni odlok.

PREBERITE ŠE: