4 malce drugačni pogledi na to, kaj pomeni skrb zase

Magazin 12. Jun. 202217:15
Delite:
sprostitev
Foto: Profimedia

Kaj zares pomeni, da poskrbite zase? Je to razvajanje v kozmetičnem salonu, sladkanje s čokolado na kavču ali kaj tretjega?

Skrb zase je zelo pomembna, če želite ostati zdravi in polni energije ter ne podleči stresu. Sebe postavite na prvo mesto, ko počnete stvari, ki vam dajejo voljo in veselje do življenja. A kaj to pravzaprav pomeni?

Dajemo vam nekaj ne povsem običajnih idej, s katerimi boste izboljšali počutje:

Poslušajte svoje telo

Telo vam pove zelo veliko, če mu le znate prisluhniti. Opozori vas, ko nekaj ni v redu in bi morali k zdravniku, pa tudi na to, da je preutrujeno za fizične napore, potrebuje počitek, dodatno nego … Če imate na urniku na primer naporno vadbo, vendar ste zelo utrujeni ali imate utrujene mišice, morda menstrualne krče, prilagodite vadbo na nekaj umirjenih vaj, s katerimi se boste raztegnili in ogreli, vendar ne boste pretiravali.

Vedno poslušajte svoje telo in prilagajajte odločitve.

Privoščite si tisto, kar vas osrečuje

Na urniku pogosto ne najdemo časa za prijatelje, družino, otroke, hišnega ljubljenčka in hobije, ki nas napolnijo z ljubeznijo, ponosom, upanjem in srečo. Vse to pa bi morale biti prioritete.

Privoščite si torej košček čokolade, kadar vam zadiši sladko, poležavanje na kavču, vročo kopel ali pico za večerjo. A v omejenih količinah, da še vedno ohranite ravnotežje z zdravim življenjskim slogom. Vse je dovoljeno, vendar brez pretiravanja.

Ohranite pozitivno energijo

Dobro veste, da se v življenju zvrsti tudi veliko neprijetnih in stresnih situacij. Od vas je odvisno, ali jih boste nosili s seboj ali jih boste pustili v preteklosti in se od njih česa naučili. Oboje vpliva na počutje. Če boste ohranili pozitivno energijo, boste skozi življenje stopali veliko bolj nasmejano, videli boste več priložnosti in prej boste znali prepoznati dobro v ljudeh ter situacijah.

Sprejmite se

Za konec verjetno najtežji korak: sprejmite se.

Ne bo lahko, saj vsakokrat v ogledalu vidimo veliko napak, nepopolnosti, slabih lastnosti … Posvetite se jim in se poskušajte izboljšati. Vendar pred tem sprejmite sebe in svoje telo. Bodite hvaležni za vse, kar zmore. Začnite verjeti, da ste vredni ljubezni in vsega lepega, kar vas še čaka.

Če se boste imeli radi, vas bodo lahko imeli radi tudi drugi. Izžarevali boste dobro energijo in v svojo bližino pritegnili podobne ljudi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar