5 brezčasnih modnih oblačil, na katerih temelji pomladni slog Parižank

Magazin 29. Apr 202211:15
Pariški slog
Profimedia

Moda mine, francoski slog ostane. Brezčasen pariški videz ustvarite s temi brezčasnimi pomladnimi kosi.

Francoski slog, ki nikoli ne gre iz mode

Obstaja minljiva moda, ki pritegne pozornost zaradi svoje zmožnosti razlaganja časa, v katerem živimo. Potem pa je tu še slog, ki z vsako sezono postane bolj ikoničen, kar dokazuje, da je zvestoba resnično očarljiva (in tudi znak samozavesti). In v tem je morda skrivnost Parižank, ki izbirajo kul videze: dokazujejo, da resnično izpopolnjujejo svoje čute in si ustvarijo povsem osebno garderobo, vendar z bistvenimi kosi. Francozinje v svojo garderobo resnično vlagajo: kupujejo malo in dobro, zato ni čudno, da številne med njimi tudi leta nosijo ista oblačila.

Ugotovili smo, da obstaja pet obveznih kosov, ki so simboli francoskega sloga: ne gre toliko za vprašanje kodeksa oblačenja, temveč bolj za preprosto in učinkovito formulo za oblikovanje vsakdanjega videza brez napak, ki ustvarja lastno območje udobja.

Vpadljiv plašč

Dolžina je ključnega pomena: ne sme biti ne predolga ne prekratka. Midi je linija, na katero se morate osredotočiti. Nadaljujemo z mehkim in udobnim prileganjem, ki je rahlo široko, ne da bi bilo preveliko. Nazadnje, izbira teksture: Parižanke obožujejo nevtralne barve, vendar jih tvid ali tekstura v obliki ribje kosti naredi še bolj zanimive.

Plašč
Profimedia

Trenč

Spomladi in jeseni se najpogosteje uporablja plašč, ki je tanjši od puhovke (tudi ultra lahke različice) in s pasom čudovito poudari postavo.

Trenč
Profimedia

Jakna iz tvida

Ravne linije, skoraj stroge, v kontrastu z barvami preje iz tvida. Lahko z žepi in zapenjanjem z bleščečimi gumbi (kot si je zamislila že Coco Chanel) – to je najbolj priljubljen in nošen suknjič, ki se pogosto prenaša iz roda v rod.

PFW - Street Style
Profimedia

Kavbojke

Kavbojke so vedno dobra izbira za nošenje, saj postanejo glavni del različnih priložnostnih elegantnih oblačil, ki jih lahko ustvari Francozinja. Pri brskanju po profilu @parisiensinparis smo opazili, da imajo še zlasti rade ohlapen, raztrgan džins.

Kavbojke
Profimedia
Suknjič
Profimedia

Moška srajca (ne samo bela)

Nikoli ni brezhibna ali popolnoma gladka, morda je zmečkana in odprta, da bi se znebila značilnega strogega in formalnega videza. Moška srajca, kupljena ali izposojena od brata, očeta, fanta ali moža, je obvezna oprema pariške garderobe. In skrivnost: ni nujno, da je bela.

Srajca
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje