7 vsakodnevnih navad, ki vas delajo starejše, kot ste v resnici

Magazin 04. Sep 202108:24 0 komentarjev
Brooke Shields, zvezdnica
Profimedia

Upoštevajte nasvete za bolj zdrav in mlajši videz.

Pogosto med tednom nimamo časa skrbno izbrati, kaj jesti in na žalost, koliko časa bomo imeli za zdrav spanec, kar nas lahko pripelje do nekaterih slabih odločitev, ki se kasneje vidijo na naši koži.

V napornem tempu je malo časa za ustvarjanje novih navad, zato vam prinašamo nasvete, ki jih lahko postopoma vnesete v svojo rutino in tako občutno pomladite svoj videz.

  1. Nezdrava prehrana

Dieta zagotovo pride pred vadbo. Nezdrava prehrana je eden glavnih dejavnikov, zakaj imamo občutek, da čez dan nimamo energije. Izogibanje zajtrku vodi le do večje lakote, zaradi katere se lahko prenajedamo.

S pomanjkanjem mineralov in vitaminov se naša koža stara in kmalu deluje, kot da smo stari več, kot je dejansko res. Da se čez dan ne bomo počutili lačne, si moramo razporediti približno 4-5 manjših obrokov, ki nas bodo nasitili, da ne bomo lačni in ne bomo v skušnjavi, da bi šli si privoščili hitro hrano.

  1. Zmanjšana vsebnost rastnega hormona

Z leti se rastni hormon – somatotropin – skoraj neha proizvajati v našem telesu in dejansko pomaga telesu, da ostane mlado, lepo in vitko. Hormon pomaga zmanjšati odlaganje podkožnega maščobnega tkiva, poveča izgorevanje maščob in poveča razmerje mišic in maščob. Strokovnjaki priporočajo uvajanje somatotropina v vašo dnevno prehrano ljudem, starejšim od 25 let, seveda pod nadzorom zdravnika.

  1. Dnevni vnos alkohola

Kljub zagotovilom francoskih in italijanskih nutricionistov vas bo dnevni vnos alkohola postaral hitreje kot stres. Alkohol poleg poškodb jeter telo dehidrira in povzroča akne in pordelost kože.

  1. Pomanjkanje spanja

Strokovnjaki priporočajo vsaj 7-9 ur spanja na noč, najbolje v prezračevanem prostoru. Dodamo, da se za najboljši spalni položaj šteje položaj na hrbtu ali trebuhu, medtem ko spanje na boku prispeva k poglabljanju nazolabialnih gub.

  1. Stres

Raziskave kažejo, da telo nič ne povzroči hitrejšega staranja kot nenehna izpostavljenost stresu. Poleg tega stres vpliva na razmišljanje, spanje in krvni tlak. Če v trenutni delovni situaciji ne morete ničesar spremeniti, je zelo pomembno, da poiščete ravnovesje. Strokovnjaki priporočajo zdravo prehrano z zmanjšanim vnosom kave, sladkorja in alkohola ter redne sprostitvene vaje – jogo ali meditacijo.

  1. Sončenje

Koža pod vplivom sonca postane suha, kar povzroči nastanek in poglabljanje gub. Poleg tega se na koži lahko pojavijo pege, ki se nato spremenijo v rjave lise. Strokovnjaki ne priporočajo izpostavljenosti soncu več kot 15 minut in zapovedujejo uporabo zaščite kože z najmanj 20 SPF.

  1. Kajenje

Dejstvo je, da posledice slabih navad, kot je kajenje, postanejo vidne šele po 8-10 letih. Koža dobi poseben sivo-rumen odtenek in pojavijo se gube. Poleg tega postane površina kože neenakomerna in na njej se pojavijo vidne nepravilnosti.