Blake Lively na Met Gali očarala v Versacejevi obleki, navdihnjeni z arhitekturo

Magazin 03. Maj 202218:32 0 komentarjev
Blake Lively
PROFIMEDIA

Blake Lively se je newyorški arhitekturi poklonila v bleščeči obleki, ki se je dramatično spremenila, ko se je v ponedeljek zvečer sprehodila po rdeči preprogi Met Gale.

Blake Lively in njen mož Ryan Reynolds sta bila sovoditelja dogodka. Reynolds je nosil bolj klasičen žametni frak Ralpha Laurena, Lively pa je osupnila v Versacejevi obleki, navdihnjeni z dizajnom art decoja in detajli nekaterih najbolj znanih newyorških znamenitosti.

Večerni kodeks oblačenja je navdihnila pozlačena doba – 30-letno obdobje ob koncu 19. stoletja, ko je hitro naraščalo bogastvo podjetniških družin v ZDA. Temu primerno se je razvijala tudi moda newyorških bogatašev.

Blake Lively
PROFIMEDIA

Ob prihodu Lively je bila Versacejeva bleščeča obleka ovita z veliko bakreno satenasto pentljo. Ko se je vzpenjala po stopnicah do vhoda v Metropolitanski muzej umetnosti, je bila njena vlečka spuščena in razkril se je preostanek čudovite kreacije – dolga vlečka v zelenkasto-bakrenem odtenku, ki se je poklonila patini Kipa svobode.

“Ta obleka je poklon New Yorku in številnim klasičnim, ikoničnim zgradbam,” je Lively povedala LaLa Anthony med Voguovim prenosom v živo. Pokazala je nekaj subtilnih referenc na obleki: “To so podrobnosti iz Empire State Buildinga, nekaterih draperij s Kipa svobode in detajli z Grand Central Terminala.”

Blake Lively
PROFIMEDIA

Tiare so se izkazale kot modni dodatek noči in Lively je bila ena od mnogih, ki so jih nosile. Njena je bila elegantna s sedmimi konicami, kar se znova nanaša na ‘Lady Liberty’. Igralka je pojasnila, da simbolizirajo sedem celin, in dodala, da predstavljajo “vključenost, dobrodošlico in svobodo”. Od oblikovalke nakita Lorraine Schwartz je zahtevala tudi 25 kamnov za 25 oken ikoničnega kipa.

Blake Lively
PROFIMEDIA

“Kdo bo sploh štel kamne?” se je spomnila vprašanja oblikovalke Schwartz. “Jaz. Jaz sem devica,” je odgovorila v smehu.

“Letošnji dogodek je bil zame še posebej vznemirljiv, saj sem bila ena od gostiteljev,” je povedala Anthony. “Zdelo se mi je, da bi bilo lepo ustvariti perspektivo mesta, ki ga imam tako zelo rada, in arhitekture, ne samo mode.”

Kako se je obleka spremenila, si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Avtorica: Jacqui Palumbo/CNN

MORDA VAS ZANIMA ŠE