Ed Sheeran združil moči z ukrajinskim bendom

Magazin 06. Maj. 202209:451 komentar
Delite:
Ed Sheeran
Foto: Profimedia

Za to potezo se je priljubljeni pevec odločil, potem ko so skupini zavrnili prošnjo za nastop na dobrodelnem koncertu, na katerem je nastopil.

Ed Sheeran je združil moči z ukrajinsko skupino Antytila, skupaj so izdali novo različico njegove pesmi 2Step. Videospot je bil posnet v Kijevu ter severovzhodu Ukrajine, kjer frontman skupine Taras Topolia dela kot zdravnik. Antytila ​​je pop-rok skupina, katere zadnji album Millennial je izšel le nekaj dni po izbruhu vojne v njihovi domovini.

Topolia je za portal People povedal, da je bila odločitev, da pomaga domovini, preprosta. “Čeprav imam z ženo, ki je moja draga, tri otroke, čeprav se je moj najstarejši sin rodil v Ameriki in je ameriški državljan – kljub vsemu imam temeljno razumevanje, temeljne občutke, da sem Ukrajinec, in če je moja država v nevarnosti, moram pomagati pri njeni zaščiti in poskrbeti za prihodnost svojih otrok, svoje žene, svoje družine.”

Ko se je začela vojna, so njegova žena, otroci in dedek odpotovali na zahod Ukrajine, da bi se oddaljili od prestolnice, trenutno pa so poiskali varnost v New Jerseyju in bivajo pri njegovi materi in očimu. “Zavedanje, da je moja družina na varnem, mi omogoča, da še bolje opravljam svoje delo.”

Na takratnem koncertu za pomoč Ukrajini so nastopili številni zvezdniki, med drugim Camila Cabello, Snow Patrol, Emeli Sandé in Sheeran, skupina Antytila pa je bila zavrnjena zaradi njihove povezave z vojno, saj organizatorji niso želeli povezave s katerokoli vojsko. Ed Sheeran pa je videl njihov posnetek ter se javno zahvalil skupini, da so želeli nastopiti na koncertu, kmalu zatem pa se jim je oglasil še enkrat in jim ponudil sodelovanje.

Prvo različico pesmi je Ed izdal skupaj z Lil Baby, video je bil posnet lansko leto v Kijevu. “Med mojim bivanjem v Ukrajini sem se počutil zelo dobrodošlo. Ukrajina je ponosna in odporna država, zelo sem hvaležen, da sem tam imel priložnost posneti svoj video. Stojim za Ukrajino in bom daroval svoje rekordne avtorske honorarje iz pretokov videa na YouTubu humanitarnemu pozivu DEC za Ukrajino.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar