Horoskop: Kakšen značaj se pravzaprav skriva pod vašo zunanjostjo?

Magazin 04. Sep 202120:30
tedenski horoskop
Profimedia

Marsikoga življenjske preizkušnje naučijo, da je treba biti pozoren na to, koliko svojega bistva razkrijemo in predvsem komu. Zato je pomembno, da najprej dobro poznamo sebe. Nekateri si pri odkrivanju svojih osebnostnih značilnosti pomagajo tudi s horoskopom.

Od datuma rojstva naj bi bilo odvisno marsikaj, tudi tisto, kar nas v življenju definira in žene naprej. Za vsak horoskopski znak pa veljajo določene smernice, ki so nam lahko v pomoč pri razumevanju naših dejanj in razmišljanj.

Oven
Je prvo znamenje horoskopa, predstavlja pa nov začetek, tako da ljudje, rojeni v tem znaku, spadajo med tiste, ki se radi lotijo novih izzivov. Veljajo za tekmovalne, vse želijo imeti takoj in zdaj. Njihovo vedenje in besede so resnični odraz njihove osebnosti in bodo le stežka prikrili, kako se počutijo in kaj čutijo. V svojo bližino bodo sprejeli samo osebe, ki jim to ustreza, svojega časa ne bodo zapravljali za tiste, ki jim njihovo vedenje ni pisano na kožo.

Bik
Pri tem znaku zagotovo ne boste naleteli na sprenevedanje in igranje. Ljudje, rojeni v znamenju bika, cenijo vse, kar so sami in z lastnim trudom v svojem življenju dosegli, od dobrih odnosov do materialnih dobrin. Za vsem tem stoji njihovo trdo delo, to pa jih pravzaprav definira. Ne usmerjajo se na površne stvari, veliko več jim pomenijo tiste, za katere se je treba potruditi. Slovijo še po tem, da vedno hočejo končati delo, ki se ga lotijo.

Dvojčka
Ljudje, ki so rojeni v tem znaku, imajo veliko željo po pridobivanju in širjenju svojega znanja. Njihovi možgani so vedno v pogonu. Prepričani so, da so prav misli tiste, ki najbolj označujejo ljudi. Pomembno jim je, kakšna stališča imajo ljudje, ki so v njihovem krogu in glede na to jih tudi presojajo.

Cenijo vse, kar jim prinaša nove poglede, širino in znanje ter jih nauči nečesa novega. Veljajo za praktične osebe, ki so iznajdljive in nadvse radovedne.

Rak
Za čustvene rake je življenje celi niz občutkov – ti jih navdihujejo in jim dajejo smisel. Materialne dobrine in uspeh na poslovnem področju so stvari, ki jih ne bodo izpolnile, to pa ne pomeni, da si tega ne želijo. A brez dobrih in bogatih odnosov je zanje vse ostalo brez pomena. Čustva so pri njih na prvem mestu in ostale, ki so v njihovi bližini, vzpodbujajo k temu, da tudi sami ravnajo po njihovem vzoru. So osebe, ki so navezane na svoj dom in družino, za svoje najbližje so pripravljeni narediti veliko in jim pomagati na vsakem koraku.

Lev
Za leve je tisto, kar jih v življenju označuje, njihova volja, ki je usmerjena k doseganju ciljev. Veljajo za neverjetno močne ljudi, tudi zaradi tega, ker ne izgubijo svoje osredotočenosti na poti do tistega, kar so si zadali. Uresničevanje želja in ciljev jih napolni z občutkom velikega dosežka in zadovoljstva, ne glede na to, ali gre za zasebno ali poslovno plat. So organizirani ljudje, ki snujejo svoje načrte za delovanje in jih tudi pogosto uresničijo.

Devica
Gre za osebe, ki bodo zelo hitro opazile še tako majhno podrobnost, saj je to reč, na katero so nadvse pozorne. Vedno so izjemno dobro osveščene o tem, kar se dogaja okrog njih. To je tisto, kar jih žene naprej, hkrati pa je to njihov velik dar. Življenje devic je sestavljeno iz analiziranja, preračunavanja, načrtovanja. V vsaki stvari skušajo najti pomen. Sicer veljajo za tihe in zadržane ljudi, ki na prvi pogled delujejo nekako hladno, a zaradi svoje očarljivosti in omikanega vedenja kmalu pridobijo naklonjenost ljudi v njihovi bližini, zato so v družbi device lahko zelo priljubljene.

Tehtnica
Beseda, ki označuje ta horoskopski znak, je ravnovesje. Tehtnicam je pomemben duhovni mir, najbolj nadarjene pa so za ustvarjanje reda in organiziranosti. Niso osebe, ki bi se izogibale izzivom ali pritiskom, zapletene zadeve znajo reševati tako, da ob tem uživajo. Tehtnice rade pomagajo ljudem, tako dobijo občutek pomembnosti in koristnosti. To, da ugajajo drugim, je zanje izjemnega pomena in če se bo le dalo, se bodo izognile vsakršnemu konfliktu, kar pa vedno ni najboljša rešitev.

Škorpijon
Označuje jih strastna narava, ogromna notranja moč in intenzivnost, ki pa se skriva za videzom, ki je ob prvem vtisu povprečen, hkrati pa iz njihove pojave izžarevata privlačnost in seksualnost. Takrat, ko si nekaj zaželijo, hočejo to dobiti brez zadržkov in čim prej. Ne predajo se hitro, temveč pogosto brezkompromisno gredo na vse ali nič. Sledijo svojemu srcu in nagonom, ovir pa se ne ustrašijo, naj se zdijo še tako velike.

Strelec
Osebe, ki so rojene v tem znamenju, veljajo za radovedne. Njihovo naravo prežema optimizem, eno od glavnih njihovih vodil je odkrivanje novih stvari, izkušnja novih doživetij in spoznavanju ljudi. Njihov optimizem je neizmeren in preprosto obožujejo življenje. Imajo širok pogled na svet, nadvse pa cenijo spoznavanje novih pogledov in zgodb, ki jih potem velikodušno delijo z drugimi. Ko spoznate strelca, se vam bo takoj zdel odprt in iskren. Imajo odličen smisel za humor, ki ga radi delijo z drugimi, zato so dobrodošli v različnih družbah.

Kozorog
Veljajo za osebe, ki so izjemno praktične, delovne in vztrajne, drugi jih vidijo kot mirne in zbrane. V vsaki nalogi vidijo način, kako se še bolj približati občutku sreče. Veliko jim pomeni njihov trud in dosežki, prepričani so, da so sami tisti, ki si ustvarjajo svojo pot. So dobri organizatorji in ljudje, ki imajo realen pogled na življenje. Sicer veljajo za dokaj zadržane osebe, ki so pripravljene pomagati drugim, zato so lahko kozorogi odlični mentorji. S pomočjo analitičnega načina razmišljanja pogosto najdejo rešitve za težave, ki se drugim zdijo izjemno zapletene.

Vodnar
Osebe, rojene v znaku vodnarja, so zelo usmerjene na znanje, ki ga v življenju najbolj cenijo. Še najbolj jim je blizu tisto znanje, ki je pridobljeno na praktičen način, ne pa na podlagi informacij iz knjig. Nikoli se ne bodo pretvarjali, da so nekaj, kar niso, in v svoji bližini nočejo imeti ljudi, ki to počnejo. V njihovih očeh se vrednost drugega skriva v tem, koliko stvari zna narediti in postoriti. Znajo biti izjemno spontani, vse morebitne zaplete pa rešujejo na miren način.

Ribi
To je znamenje, čigar pripadniki delujejo sramežljivo, po naravi pa so prilagodljivi. Veljajo tudi za velike idealiste, ki dovoljujejo, da jih v življenju vodi intuicija. Svoj notranji svet utemeljujejo s pomočjo idealov, čustev in razmišljanj, in običajno nimajo težav s prepoznavanjem drugih. To so osebe, ki so mirne in prijazne, tako da s svojim značajem hitro znajo navdušiti. Rade pomagajo, tako da jim bo na kožo pisano tako delo, pri katerem bo ta njihova značilnost hitro prišla do izraza.