Italija bo Evrovizijo prihodnje leto gostila v Torinu

Magazin 08. Okt 202120:09 > 11. Okt 2021 10:48 0 komentarjev
Måneskin
PROFIMEDIA

Potem ko je Italija maja domov odnesla lovoriko zmagovalca letošnje Evrovizije, se bo največje evropsko pevsko tekmovanje naslednje leto odvilo v Torinu.

Ker je skupini Måneskin s pesmijo Zitti e buoni letos uspelo pomesti s konkurenco in zmagati na Evrosongu, bo po tradiciji zmagovalna država gostila naslednjo izdajo tega priljubljenega glasbenega tekmovanja. Tako je čast tokrat pripadla Italiji.

Kot smo poročali, se je za gostovanje tridnevnega dogodka potegovalo 17 italijanskih mest, med njimi Trst, na koncu pa je v natečaju zmagalo mesto Torino. 66. tekmovanje se bo odprlo s polfinalnima večeroma, 10. in 12. maja, finale pa bo na sporedu 14. maja 2022.

Velika čast za mesto in državo

Torino je glavno mesto dežele Piemont, nekoč pa je bilo tudi glavno mesto Italije. Županja mesta Chiara Appendino je ob oznanitvi gostovanja povedala, da organizacija pevskega tekmovanja pomeni veliko čast in odlično priložnost tako za mesto kot državo.

Maneskin
Zmagovalna skupina Evrovizije Maneskin (Vir: Piroschka van de Wouw/REUTERS)

Kot je še povedala, bo Torino ob tem mednarodnem dogodku postal oder za glasbo in kulturo. “Z veseljem predstavljamo Italijo pred tako številnim občinstvom in se že pripravljamo na sprejem gostov iz vse Evrope,” je dodala.

Letošnjo Evrovizijo, ki je potekala v Rotterdamu na Nizozemskem, je spremljalo dobrih 183 milijonov gledalcev. Finalni večer je v 36 državah povprečno spremljalo 40,5 odstotka gledalcev televizije.

Kdo so italijanski rockerji Måneskin? 

Zmagovalno skupino, ki si je ime nadela po danski besedi za mesečino, sestavljajo pevec Damiano, basistka Victoria, kitarist Thomas in Ethan na bobnih. Člani skupine, ki so se med seboj poznali že med srednjo šolo, so se v skupino oblikovali leta 2015. V svojih skladbah združujejo različne sloge, od rocka, repa do funka in popa.

Letos so stavili na rock skladbo, katere naslov je v prevodu Bodi tiho in se obnašaj. Skupina je letos zmagala že na festivalu San Remo, evrovizijske stavnice pa so jo že pred letošnjim finalom uvrščale zelo visoko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!